Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 4. forduló: Hiába a helyzetek tömege, rangadót vesztett a Győr

Egyre jobban lemarad a tavalyi ezüstérmes Győr, miután hazai közönség előtt helyzetek sokaságát elpuskázva, a találkozót emberhátrányban befejezve kikapott a Ferencvárostól.

Busai Attila (labdával) góllal, Varga Roland piros lappal vált a rangadó főszereplőjévé. – fotó: fradi.hu

Változások mindkét csapat kezdőjében, a hazaiaknál Kocic helyére Kamenár került vissza, míg a fővárosiaknál visszakerült Bönig, az eltiltásából visszatérő Pavlovic, illetve Nagy Dániel először került be Thomas Doll kezdőcsapatába.

A játékrész elején az ETO kezdett veszélyesebben, majd fokozatosan egyenlítődött ki a játék, a Ferencváros szögletei veszélytelenek voltak. A hazaiak egy Rudolf-oldalhálót leszámítva nem nehezítették meg Dibusz Dénes dolgát. A ferencvárosiak a félidő közepén rövid időre beszorította az ETO-t, nem sok sikerrel. A hajrában két Rudolf lövéssel kis híján vezetéshez jutott a kisalföldi egylet, előbb azonban ballal Dibuszba lőtt, majd Dilaver szorításában pöckölt, Dibusz bravúrral ért le a labdára. Közvetlenül a szünet előtt aztán jött a gól. Nagy Dániel ugratta ki Bödét, aki Lang mellett tette le az üresen érkező Busainak, a középpályás pedig a bal sarokba lőtt.

Rudolf elrontott labdaátvételével kezdődött a második félidő, majd Gera Svec szorításából megejtett próbálkozását fogta üggyel-bajjal Kamenár. Lipták fejelt fölé, miután Rudolf lefordult, majd szögletet harcoltak ki a győriek. A folytatásban is inkább az ETO akarata érvényesült, Priskin például alig fejelt mellé, hogy aztán Dibusznak kelljen kivetődni, majd egy szemre is tetszetős támadás végén Varga pörgette el Dibusz karja alatt a labdát, amelyet már nem tudott befutni, így a kapufáról kifelé pattant. Ezekben a pillanatokban (60-65. perc) nagy nyomást kellett kibírnia a Doll-legénységnek, a legnagyobb győri lehetőségek is kimaradtak, így Lipták fejese is, amelyt Dibusz a levegőben úszva tolt ki a jobb felső elől. Húsz perccel a vége előtt Dudás Ádámot is beküldte Horváth Ferenc, szinte azonnal bemutatkozott, igaz beívelése hosszúra sikerült, de a megmentett labdát Varga löbbőlte fölé, majd ugyanő szabadrúgásból tette középre a játékszert, Kamber csúsztatása Dibusz kezébe. Az utolsó tíz percen belűl járt a meccs, ám a győriek egyszerűen be voltak oltva a gólszerzés ellen, hiszen még üres kapura sem tudtak betalálni Horváth Ferenc tanítványai, a nyolcvankettedik percben háromszor is egalizálhatott volna a Győr, ám előbb Dibusz védett, majd Rudolf lövését blokkolták a védők, végül Andric bombázta fölé a játékszert. És elszállt Varga Roland, a győri támadó három méterről a labdát szerző Havojic bokájára csúszik hátulról, amiért Andó-Szabó azonnal kiküldte. Szerencsére nem okozott súlyos sérülést, miután a horvát középpályás lendülete miatt “csak” súrolta Varga lába a bokáját. A végjáték sem a győriek szája íze szerint alakult, Lipták odacsapott Mateosnak, amire reagálva Priskin és Busai szólalkozott össze, mindketten jogosan megérdemelt sárgát kaptak, majd Busai indítását követően Cukic emelte ki a labdát. Hiába küzdött derekasan a Győr, és játszott még veszélyesen emberhátrányban is a Rába-parti együttes, a gólt mégis a Fradi szerezte, azonban nagy kérdés, mi játszódott le a játékosok fejében, amikor kihagyták a rengeteg lehetőséget. A végén még kétszer kellett nagyot védenie Dibusznak. Ezzel háromból két sikerrel áll a Fradi, míg az ETO négyből eggyel.

Győri ETO – Ferencváros 0-1 (0-1)
g.: Busai (45.)
s.: Völgyi (14.), Lang (23.), Kamber (80.), Priskin (89.) ill.: Pavlovic (63.), Böde (74.), Gyömbér (76.), Nalepa (84.), Cukic (87.), Busai (89.)
kiállítva: Varga R. (85., azonnali piros lappal)

Gavalovits Sándor