Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Milan nyerte a TIM-kupát

A Juventus, a Milan és a Sassuolo versenyzett idén a TIM-kupáért, amit végül a milánóiak szereztek meg.

Forrás: mondomisterioso.it

A TIM-kupát hagyományosan minden évben megrendezik Olaszországban a szezon kezdete előtt 1 héttel. A tornában az a leginkább érdekes, hogy 3 meccset játszanak, de mindegyik mérkőzés csak 45 percig tart. Régebben a Juventus, a Milan és az Inter volt a 3 állandó résztvevő, de utóbbi helyett újonnan a Sassuolo szokott szerepelni. A torna remek lehetőséget ad arra a menedzsereknek, hogy teszteljenek egy új felállást például az új szezon előtt.

Juventus – Milan: 0-1
G: Honda (30.)

Az első meccsen a két nagyágyú, a Juve és a Milan játszott egymással. A Juventus-nak több helyzete volt, de végül a Rossoneri győzni tudott Honda góljával. A Juventus egy nagyon érdekes gyémánt középpályával játszott, ahol Pirlo volt legalul, előtte Vidal-lal és Marchisio-val, míg Pogba játszott köztük  a legelőrébb. A Milan-nál a szurkolóknak biztosan tetszett, hogy az új igazolás, Ménez nagyon jól mozgott.

Juventus – Sassuolo: 1-0
G: Perreyra (43.)

Itt végig a Zebrák voltak fölényben, még úgyis, hogy pár fiatalt is bedobtak a kezdőbe. Több helyzetet is elpuskáztak, Pepe a végén például 2 egészen ordító ziccert hagyott ki, de végül az új szerzemény, Roberto Perreyra érkezett megmentőként, és 2 perccel a vége előtt a találatával eldöntötte a meccset.

Milan – Sassuolo: 2-0
G: Ménez (bün. 8.), El Shaarawy (19.)

A piros-feketék rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, Ménez harcolt ki egy tizenegyest a 6. percben, majd ő maga értékesítette is azt. Berardi kishíján egyenlített, de lövése elkerülte a kaput. Ezt követően egy remek kontra végén El Shaarawy duplázta meg az előnyt. Ménez 3-ra is növelhette volna a különbséget, de célt tévesztett, így maradt a 2-0.

A kupát tehát a Milan nyerte, a szurkolók pozitívan tekinthetnek az új szezonra, de azért nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni, elvégre ez mégis csak egy barátságos torna volt.

Tereh Balázs