Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Sima Valencia siker

Péntek este két mérkőzést rendeztek a spanyol első osztályban, melyek közül a második a forduló egyik legjobb meccsének ígérkezett.

dailymail.co.uk

Előtte azonban a Getafe-Almeria mérkőzést rendezték meg, ahol mindkét csapat számára nagyon fontos lett volna a három pont megszerzése. Ennek eléréséhez viszont a Getafe tett többet, amely többet birtokolta a labdát, és gyakorlatilag a játék minden elemében felülmúlta az Almeria együttesét. A vezetést a 29. percben Alvaro Vazquez szerezte meg, aki egy bal oldalról érkező labdát lőtt a kapuba. Nem jött válasz a túloldalról, így végül az Almeria visszacsúszott a tabellán a Getafe mögé, és továbbra is egy ponttal áll. Ezzel a győzelemmel viszont a Getafe javította a múlt heti 3-1-es kudarcot a Celta Vigo otthonában, és kezdi stabilizálni pozícióját a középmezőnyben.

Getafe – Almeria 1-0
G:  Vazquez (29.)

A Valencia-Malaga mérkőzésen két remek csapat találkozott. A Valencia a kezdeti bizonytalanság után próbálta átvenni az irányítást, de komoly mezőnyfölényt nem sikerült kialakítani. A 13. percben Feghouli fejese azért jelzésértékű volt, de a 20, percben egy baloldali megindulást követően Juanmi még közelebb került a gólhoz a túloldalon. A Malaga viszont ezek után viszont jelentősen veszített lendületéből, hiszen Dardert kiállította a játékvezető. A Bilbao ellen két játékost állítottak ki tőlük, így továbbra is harcban vannak a liga legagresszívebb csapata címért. A Valencia azonnal büntetett, az újdonsült felnőtt válogatott kerettag Paco Alcacer váltotta gólra Gaya beadását. 1-0. A Valencia innentől irányított, veszélyes, gyors támadásokkal próbáltak veszélyt teremteni a kapu előtt. Pont egy ilyen támadás végén került a földre egy hazai támadó, amit a bíró egy büntetővel jutalmazott. A csapatkapitány Parejo állt a labda mögé, és a kapus által védett lövése után a kipattanót értékesítette. 2-0.

A második félidőt is magabiztosan kezdte a hazai csapat. Néha azonban hátul is figyelniük kellett, például a második félidő elején, amikor a játékvezető les címen érvénytelenítette egy szabályos malagai találatot. Ha ehhez hozzávesszük a jogtalan kiállítást és a büntetőt, igencsak pechesnek voltak a vendégek a játékvezetői döntések terén. De ami nekik nem jött össze, az össze jött a másikon harmadjára is. Egy gyors akció során Feghouli indított, Alcacer tette tovább a labdát, majd Piatti fejezte be az akciót. 3-0. Innentől lefutottá vált a mérkőzés, bár volt még néhány próbálkozás mindkét oldalon. Összességében megérdemelten nyert a hazai csapat, de a mérkőzés elejét látva létszámfölény nélkül nagyon megszenvedtek volna a Malagával a katalánok.

Valencia – Malaga 3-0
G: Alcacer (31.), Parejo (45.), Piatti (56.)
K: Darder (27.)

Baranyai Balázs