Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Di Maríaval is vérszegény volt a MU

Ahogy már napközben beharangoztuk, még mindig első győzelmére várt a Manchester United a Burnley elleni bajnoki meccs előtt. A kezdősípszót megelőzően a „Vörösök Ördögök” menedzsere, Louis van Gaal nagyon fogadkozott, így joggal bízhattunk benne, hogy Ángel Di Maríaval kiegészülve, illetve egy jól küzdő hazai csapattal remek meccset produkálnak majd a felek.

www.facebook.com/premierleague

Premier League – 3. forduló
Burnley – Manchester United
A klasszikus, és otthonos Turf Roadon a várakozásoknak megfelelően kezdődött az összecsapás. Mármint azoknak, akik a vendéglátók lelkes játékát, és kitartó támadásait várták. A manchesterieket például annyira összezavarta az újonc lelkesedése, hogy az első percekben alig mentek át az ellenfél térfelére Rooneyék.
Az első játékrész javarészt egy-két vitás szituációtól eltekintve komótosan csorgott le. A legtöbb dolga a két kapusnak volt, ez pedig mindent elárul a színvonalról. A Unitednél egyértelműen de Gea volt a mezőny legjobbja, igaz a MU-nevelésű Tom Heaton sem panaszkodhatott magabiztosságára.
A folytatásban remélhettük, hogy a vendégek mestere, van Gaal emel a színvonalon azzal, hogy felrázza tanítványait, ám sem a már fentebb emlegetett Rooneyban, és sem van Persie-ben nem volt meg a kellő lelkierő, hogy a sajátjai hőse legyen.
Az újfiú Di María nagyon hajtott, látszik, hogy hamar a drukkerek kedvence lesz az Old Traffordon, ám ma még ő sem volt képes megváltani a világot, és egymaga kirántani azt a bizonyos szekeret a kátyúból.
A Burnley játszotta a saját játékát, ami nem biztos, hogy elég lesz egy egész idényen át. Igaz, már a mai meccs hajrájában is rezgett néhányszor a léc, de a PL-be öt év után ismét visszatérő klub jogosan érdemelte ki a döntetlent, míg a Manchester United már hét elvesztett pontnál jár, három játéknapot követően.
Végeredmény: 0-0

Balogh József