Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel rajtolt Inzaghi

Győzelemmel kezdte a szezont a Milan a forduló második rangadóján, átmenetileg a tabella élére állt. 

Muntari gólt lő

Milan – Lazio: 3-1
G: Honda (7.), Muntari (56.), Ménez (bün. 64.) ill. De Jong (ög. 67.)
Milan: López, Abate – Alex – Zapta – Bonera, De Jong – Poli – Muntari (Essien 68.), Honda (Armero 76.) – Ménez (Niang 82.) – El Shaarawy
Lazio: Berisha, Basta – De Vrij – Cana – Radu, Biglia – Parolo – Lulic (Mauri 73.), Candreva – Klose (Djordjevic 59.) – Keita (Felipe Anderson 59.)
Sárga: De Jong (20.) ill. Radu (25.), Lulic (37.), De Vrij (62.)

Az első másodpercekben ugyan veszélyeztetni tudott a Lazio, de a Milan kezdte jobban a meccset. A 7. percben El Shaarawy száguldott el a bal oldalon és tálalt tökéletesen Honda elé, aki ziccerben nem hibázott. Ezután nagyon komoly helyzet sokáig egyik csapat előtt sem adódott, többnyire csak távoli lövésekkel veszélyeztettek. Az első félidőben túl sok esemény nem volt, de a második játékrész kárpótolt minket.
A második félidőben a Lazio feljavult és nyomást helyezett a Milanra, az 55. percben De Vrij tüzelt távolról, de fölé szállt a lövése. Egy perccel később viszont a Milan meg tudott lépni a jobbszélen Abate révén, akinek a beadását követően Muntari bevetődve juttatta a labdát a kapuba. A 63. percben Ménez esett el a tizenhatoson belül, és a bíró tizenegyest adott, de elég véleményes volt az eset. A sértettet ez nem zavarta, higgadtan értékesítette a büntetőt. A 67. percben egy labdaszerzés után a Lazio remek támadást vezetett, Candreva beadása után Djordjevic érkezett középen, de helyette De Jong volt, aki a kapuba juttatta a labdát. 3 perccel később újra a vendégek veszélyeztettek, Candreva tett középre egy labdát, amire López rosszul mozdult ki, de szerencséjére Lulic fejese nem talált kaput. Negyedórával a vége előtt egy szöglet után De Vrij fejelhetett, de célt tévesztett. A 81. percben komoly helyzet adódott a vendégek előtt, Mauri lőhetett a tizenhatoson belülről, de nem találta el a kaput. Niang a beállását követően azonnal helyzetbe került, de pont Berisha kezébe lőtt. 5 perccel a lefújás előtt a Milan egy kontrával meglépett, de Armero kisodródott helyzetből nem tudott a kapuba találni. A 86. percben Candreva tüzelt egészen közelről, viszont López a röviden hárítani tudott. Nagyon felpörögtek az események a végére, Djordjevic került helyzetbe, de nem tudott a kapuba találni. A 94. percben Candreva harcolt ki tizenegyest, és ez teljesen jogos is volt. A büntetőt azonban a sértett kihagyta, jobban mondva López szépen védett. A Milan sikere azért összességében megérdemelt, de a Lazio sem nyújtott rossz teljesítményt, úgy néz ki idén mindkét csapattal komolyan kell számolni.


All Goals AC Milan 3-1 Lazio Highlights Serie… by enteritainmentoffical

Tereh Balázs