Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: Kalou a Bundesligába igazolt

A német fővárosban folytattja páyafutását a korábbi Chelsea játékos, aki nagyon boldog a sikeres klubváltás miatt.

herthabsc.de

Hivatalos megosztóján jelentette be a Hertha BSC, hogy szerződtetették Salomon Kalou-t. A 29 esztendős támadó a francia bajnokságban érdekelt OSC Lille csapatától érkezett, az átigazolási díj a német média értesülései szerint 3 millió euró volt. Kalou, aki korábban a Chelsea csapatban hat évet töltött el a Berliniek nyolcadik nyári szerzeménye.

“Salomon Kalou egy top-csatár, aki a Premier League-ben, a Bajnokok Ligájában és a válogatottban is bizonyított már. Nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, a Chelsea-vel többek között a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Nagyon örüünk annak, hogy nálunk van.” – nyilatkozta Michael Preetz sportigazgató.

Kalou, aki a Borussia Dortmundba igazoló Adrián Ramost pótolja majd a kezdőcsapatba kerülésért majd egy másik nyári igazolással, Julian Schieberrel küzdhet. A német csatár ugyanis két Bundesliga találkozón háromszor volt eredményes. A 66-szoros elefántcsontparti válogatott játékos 2017 nyaráig szóló szerződést írt alá Berlinben.

“Az Angliában és Franciaországban eltöltött idő után nagyon kíváncsi vagyok a Herthára és a Bundesligára. A klub nagyon intenzíven fáradozott értem, jó beszégetéseim voltak a vezetőséggel. Berlin egy, a világra nyitott, multi-kultúrális metropolisz – mind ez nem csak sportolói szempontból szól az átigazolásom mellett.” – fogalmazott Kalou.

Galeß