Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A seregszemle – Cesena

Cikksorozatunkban sorra vesszük az olasz bajnokság csapatait, és megtippeljük hogyan szerepelhetnek a következő szezonban. A frissen feljutott Cesena-val kezdjük.

Forrás: uefa.com

A Csikóhalak tavaly a Serie B-ben a 4. helyen végeztek, ezért rájátszásra kényszerültek a feljutás kiharcolásáért. Elég érdekesen alakult a sorsuk, mert az utolsó előtti fordulóban a Latina-val játszottak otthon és kikaptak, aztán pedig Modena-ban játszottak egy 0-0-át. Így a rájátszásban (mert azt a bajnokságban elért helyezések alapján osztják be, hogy ki kivel játszik) először a Modena-val, majd a Latina-val mérkőztek. A play-off első körében idegenben nyerni tudtak 1-0-ra, pedig 10 emberrel fejezték be a meccset, majd hazai pályán már csak egy 0-0-ra futotta, de ez is elég volt a következő körhöz. Ezek után sikerült elintézni az előző szezon meglepetéscsapatát, a Latina-t, akik feljutóként érték el a 3. helyet. A fekete-fehérek mindkét meccset 2-1-re nyerték.
Így kerültek fel tehát az első osztályba, de Pierpaolo Bisoli mesternek ki kell találnia valamit sürgősen, ha bent is akarnak maradni. A Cesena a 42 bajnoki meccsén (tehát play-off nélkül) mindössze 45 gólt szerzett, ami egy feljutó csapattól édeskevés. A klub próbált javítani a helyzeten Guido Marilungo érkezésével, de egyedül aligha fogja benntartani a csapatot (érdekesség, hogy ratjta kívül további 4 játékos érkezett kölcsönbe az Atalanta-tól). Őt Alejandro Rodriguez támogathatja, aki tavaly 8 gólt rúgott. Mondanom sem kell, hogy ő tőle is több kell majd.

Nicola Leali (Kép Forrása: goal.com)

Kulcsember: Sikerült elhozni a Juventus fiatal kapusát, Nicola Leali-t (kölcsönbe), akinek itt a nagy esély, hogy berobbanjon. Anyaegyesületénél nem nagyon juthat szerephez, de most bebizonyíthatja, hogy jövőre nyugodtan számíthatnak rá, nagy jövőt jósolnak neki. Szintén fontos tényező lehet a tavalyi kölcsön után most végleg megszerzett Luka Krajnc. A mindössze 19 éves szlovén védőt a Genoa-ból sikerült elhappolni, miután ők nem tartottak igényt a szolgálataira.

Be kell látni, hogy ez a csapat meglehetősen gyenge és valami isteni csoda kéne a bentmaradásukhoz. Persze tudjuk, a futballban bármi megtörténhet. Az újonc első meccsét a tavaly jó szezont záró Parma ellen játssza hazai pályán.
Tipp: 20. hely

Tereh Balázs