Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

15 millióért vitték el a Salzburg sztárját

Elhagyta az edzést, mert nem engedték el a Borussia Dortmundhoz, így kikerült a csapatból, pályafutását Angliában folytattja a szenegáli sztár.

salzburg24.at

Hivatalos megosztóján jelentette be a Southampton FC, hogy megszerezték Sadio Mané játékjogát. A 22 esztendős szélső az osztrák listavezető FC Red Bull Salzburg csapatától érkezik, ahol magatartása miatt szuszpendálták. Mané két év után távozik Ausztriából, ahol igazán nevet szerzett magának.

“Ismerem a játékost, az előző szezonban az Ajax Amsterdam ellen láttam játszani, nagy hatással volt rám a minősége, amit ilyen fizikummal bemutatott. A támadó szekcióban több pozícióban is képes játszani – a két szélen és csatárként is bevethető.”

“Hihetetlen, hogy milyen sok gólt szerzett az ő pozíciójából, remélem, nálunk is így folytattja. Annak a fényében, hogy mit játszunk, és hogy már ismerem őt ez egy nagy lépés előre.” – nyilatkozta Ronald Koeman, a klub managere.

Mané 2010-ben még 4 millió euróért érkezetett a francia második vonalban érdekelt Metz csapatától – piaci értéke akkor 500 ezer volt, most 7,5 millió euró. A 15-szörös szenegáli válogatottért most 15 millió eurót kapott a Salzburg, ez abszolút rekord Ausztriában.

A rendkívül technikás és villámgyors futballista a Tipico Bundesliga egyik legjobb játékosai közé tartozott Mané négy éves szerződés alá helyezte el a szignóját.

Galeß