Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

9 gól, 2 piros és büntető az olasz rangadón

Egészen frenetikus meccset vívott egymással a Parma és a Milan. Akik abban a hitben élnek, hogy Olaszországban csak védekeznek, az tekintse meg ezt a meccset, igazi futballklasszikusnak lehettünk szemtanúi.

Milánói öröm az első gól után – Forrás: eurosport.yahoo.com

Parma – Milan: 4-5
G: Cassano (27.), Felipe (51.), Lucarelli (73.), De Sciglio (ög. 89.) ill. Bonaventura (25.), Honda (38.), Ménez (45., 80.), De Jong (68.)
Parma: Mirante, Ristovski – Lucarelli – Felipe – De Ceglie, Acquah – Lodi – Jorquera (Coda 72.), Ghezzal (Palladino 65.) – Cassano – Belfodil (Bidaoui 79.)
Milan: López, Abate – Alex (Zapata 62.) – Bonera – De Sciglio, Poli – De Jong – Muntari, Honda (Rami 62.) – Ménez (Niang 86.) – Bonaventura
Sárga: Felipe (24.), Lucarelli (45.), De Ceglie (70.), Acquah (85.) ill. Bonera (16.), De Jong (60.)
Kiállítva: Felipe (78.) ill. Bonera (58.)

A 6. percben Cassano került helyzetbe, viszont López jól zárta a szöget, így nem született gól. A 21. percben Honda szabadrúgása után Alex robbant be, de csak Mirante kezei közé tudta juttatni a labdát. 2 perccel később Bonaventura került ordító helyzetbe, azonban valahogy sikerült 5 méterről mellé fejelnie. Újabb 2 perc elteltével azonban már nem hibázott, előbb átlépte a labdát, így lépéselőnybe került, majd a kapus mozgásával ellentétesen kilőtte a hosszú alsót. Sokáig azonban nem örühettek a vendégek, a Parma gyönyörű támadást vezetett, aminek a végén a teljesen üresen érkező Cassano fejelt a kapuba. 8 perccel a vége előtt aztán újabb gól született, Abate centerezését követően Honda érkezett, és bólintott a kapuba. A 45. percben Lucarelli buktatta Ménezt a tizenhatoson belül, amiért a bíró teljesen jogosan büntetőt ítélt. A sértett nem hibázott, elemi erővel a léc alá zúdította a labdát.
A második félidőben is volt esemény, az 51. percben Jorquera rosszul talált el egy labdát, ami pont így lett jó Felipének, aki közvetlen közelről nem hibázott, 2-3. 3 perccel később Abate tört előre és tüzelt, de Mirante ott volt a rövidnél és hárított. Az 58. percben Bonera kézzel blokkolt egy lövést, amiért megkapta második sárgáját, így mehetett zuhanyozni. A 68. percben De Jong labdát szerzett Cassanotól és egészen a kapuig gyalogolt vele, Mirante nem tudott hárítani, így visszaállt a kétgólos különbség. A gólzápor folytatódott, a 73. percben egy szöglet után Lucarelli fejelt a kapuba. A 76. percben Ménez meglépett egy kontrával, és kapufát lőtt a végén. A Parma emberelőnye a 78. percig tartott, amikor Felipe kapta meg második sárgáját egy csúnya szabálytalanság után. A szabadrúgást hamar elvégezték, már úgy tűnt, hogy a Parma védelme megoldja a helyzetet, de röviden tették haza a labdát, Ménez elpöckölte Mirante mellett, megkerülte, majd sarokkal a kapuba juttatta a labdát. A 89. percben De Sciglio hazatett egy labdát, de López hihetetlenül elnézte, így a labda kényelmesen a hálóba csordogált. A meccsben több fordulat már nem volt, így 4-5 lett a vége.
Egészen fantasztikus összecsapást láthattunk, aki eddig nem nézett focit és ezt a meccset látta, minden bizonnyal beleszeretett a sportágba. Összességében a Milan volt a jobb, így mondhatjuk, hogy megérdemelt volt a győzelmük, de a Parma is óriásít küzdött, aki nem látta, sajnálhatja.


Parma vs AC Milan 4-5 All Goals & Highlights 14… by chrolloxhisoka

Tereh Balázs