Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManUtd: Moyes kínos volt, és negatív

Újabb érdekes részleteket ismerhetünk meg Rio Ferdinand, a Manchester United volt védőjének hétvégén megjelent önéletrajzi könyvéből. A rasszista botrány után íme egy frissebb fejezet, ami a „Vörös Ördögök” tavalyi bukdácsolásáról szól.

www.soccerlens.com

Az angol válogatott korábbi játékosa, aki manapság 35 esztendősen a Queens Park Rangers-ben vezet le, úgy gondolja, hogy bizony David Moyes jelentősen szerepet játszott abban, hogy a Manchester United tavaly botrányos idényt produkált, és még a nemzetközi kupaporondra sem tudta kvalifikálni magát.

Ferdinand szerint Moyes egy olyan negatív légkört hozott a csapatba, ami még a sikertelen taktikáinál is rosszabb hatással járt játékosai teljesítményére.

„Sok mindent megpróbált megszabni, de nem tűnt úgy, hogy lenne világos jövőképe. Véletlenszerű volt, negatív hangulatot teremtett. „Fergie” pedig mindig is pozitív volt. Ő lassan elvesztett minket. Nem szerettünk játszani alatta. Váltogatta a taktikát a hosszú, magas, és átlósan keresztbe lőtt labdákkal. Kínos volt. Moyes újításai zavart okoztak, és negativitást hoztak.” – panaszkodott, a Man Unitedet 12 éven át szolgáló védő.

Moyes szigorúságáról mindent elmond, hogy Ferdinand szerint még az alacsony zsírtartalmú chipsfogyasztásuk is tiltva volt.

Balogh József