Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Ifjúsági Liga: Chelsea revans

Hét mérkőzéssel folytatódott az első forduló programja a tizenkilenc éven aluliak számára kiírt UEFA Ifjúsági Ligának. Ma a rutinosabb csapatok mellett több újoncot is megfigyelhettünk, és születtek is érdekes eredmények.

Kezdjük a D csoporttal, ahol Arsenal-Dortmund csoportrangadót rendeztek. A másik mérkőzésen a Galatasaray nyerni tudott tegnap, így az volt a kérdés, hogy ki tud utánuk eredni. Ezt a párharcot végül az Arsenal nyerte, méghozzá magabiztosan. Akik figyelemmel kísérték a legutóbbi kiírást, azok nem lepődnek meg ezen, hiszen a későbbi győztes Barcelona is csak nagyon nehezen tudta búcsúztatni az ágyúsokat a kieséses szakaszban.

Az E jelű kvartettben nehéz lenne pontos erősorrendet felállítani, de a tavaly nagyszerűen teljesítő Manchester City mindenképp első számú esélyes lenne a továbbjutásra pályázó csapatok között. Ennek megfelelően simán nyertek is az idén is gyengélkedő Bayern ellen. A másik találkozón a CSZKA korán vezetést szerzett, de az AS Roma csak megmutatta hogyan kell ezt csinálni, és végül simán hozták a három pontot.

A G csoportban remekül kezdett a portugál Sporting. A messze földön híres portugál utánpótlásképzés erejét ismerve ezen nincs mit csodálkozni, hiszen szomszédaink vélhetően nem képviselnek komolyabb játékerőt nemzetközi szinten. Ellenben a másik találkozó már nem volt ilyen egyértelmű! Tavaly a negyeddöntőben meglepetésre kiejtette a Schalke a végső győzelemre is esélyesnek tartott Chelsea-t, ezzel az egyik legnagyobb meglepetést okozva. A londoni kékek viszont ezúttal visszavágtak az akkori fiaskóért, és most gálázva szereztek három pontot a nagy rivális ellen.

A H csoportban nyert a Porto, amely kiemelkedik ebből a négyesből. Legutóbb továbbmentek a csoportból, és most is ez a cél. 2-0-ra múlták fölül a BATE együttesét, ám mindkét találatukat büntetőből szerezték. Velük együtt szintén három ponttal áll a Shakhtar, amely tavaly szintén a kieséses szakaszig jutott. A Bilbao nem okozott nekik akkora akadályt, így bizakodva várhatják a folytatást.

Az F csoport utolsó mérkőzését holnap délután rendezik. Az Ajax és a PSG összecsapása dönthet majd arról, hogy ki lehet harcban majd a csoport második helyéért, hacsak meg nem verik még a Barcát is.

Dortmund – Arsenal  0-2
G: Hinds (14.,32.)

AS Roma – CSZKA Moszkva  3-1
G: Zhamaledtinov (7.), Calabresi (37.), Verde (43.), Adamo (55.)

Bayern – Manchester City  1-4
G: Byrne (26.), Pozo (43.), Tasende (60.), Celina (66.), Walter (92.)

Maribor – Sporting  1-3
G: Pstiga (31.), Correia (76,), Lorbek (80. 11-es), Serra Cruz (92.)

Chelsea – Schalke  4-1
G: Brown (9.), Multhaup (14.), Solanke (30.), Brown (56.), Aina (68.)

Athletic Bilbao – Shaktar Donetsk  0-2
G: Zubkov (25.), Shtander (61.)

Porto – BATE  2-0
G: Macedo (19. 11-es), Ruiz (76. 11-es)

Baranyai Balázs