Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Kevés volt a ManUtd, az újonc ellen!

Egy héttel ezelőtti győzelmét követően, ismét állt a lehetőség a Manchester United útjában. Az QPR legyűrése után, a van Gaal-tanítványoknak ismét egy újoncot, a Leicester City kellett volna legyűrniük. Velük egy időben pedig pályán volt az idén nagy eredmények elérésére áhítozó Tottenham is, a West Bromot látva vendégül.

Premier League; 5. forduló
Leicester City – Manchester United
Az első félidő után azt gondolhattuk, hogy a Manchester United könnyen fogja behúzni a három pontot, még ha meglepően ötletesen is játszott ellenfele, az újon Leicester.
Alig negyedórányi játékot követően már 1-2-es állás volt leolvasható a King Power Stadium eredményjelzőjéről.
Érdekes volt látni, ahogy a „Vörös Ördögök” új szerzeményei, mint Falcao, és Di María mennyire beilleszkedtek, és érzik a társakat. Ugyanis míg előbbi remek beadással szolgálta van Persiet, addig utóbbi fantasztikus löbbölős gólt lőtt, a későbbiekben pedig gólpassz-szerű kapura lövéssel hozta kihagyhatatlan helyzetbe Ander Herrerat.
A MU végül egyszer sem tudta lerázni magáról a Leicestert, ugyanis hiába húzták már el 1-3-ra Rooneyék, egy véleményes büntető, és egy szép gólt követően már 3-3 volt a meccs állása, a 64. percben. A hazaiak etgyik nagy hőse nem más volt, mint a meccs harmadik argentin gólszerzője, Esteban Cambiasso, az Internazionale korábbi sztárja.
És akkor még hol volt a vége?! A tizenegyest kiharcoló Vardy kontrázta le a vendégek védelmét, ezzel juttatva előnyhöz csapatát. A 83. percben jött pedig, na, nem az egyenlítés, hanem a kegyelemdöfés, ugyanis ismét büntetőhöz jutottak Pearson mester fiai. Ulloa értékesítése ezzel beállította a végeredményt, ami természetesen három pontot ért a Leicester számára.
Végeredmény: 5-3
Gólszerzők: Ulloa (18. perc), Nugent (62.-büntetőből), Cambiasso (64.), illetve van Persie (13.), Di María (16.), Herrera (57.)

Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion 0-1
Gólszerző: Morrison (74. perc)
Valami nagyon nincs rendben a Tottenhamnél. A londoniak bár végig uralták a találkozót, nem voltak képesek feltörni a WBA védelmét. Igaz, a Spurs még a kaput se tudta sokszor célba venni, így lényegében veszélytelen támadójátéka, és labdabirtoklásban mutatott hasztalan fölénye megbosszulta magát: A birminghamiek egyetlen, James Morrison fejessle megszerezték a győzelmet, a White Hart Lane-en.

Balogh József