Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tragédia: Belehalt Lampard góljába, a Chelsea drukker!

Az elmúlt 13 esztendő során egyöntetűen csapott a levegőbe kicsi, és nagy Chelsea fan, ha Frank Lampard gólt szerzett. Ám nyártól mindez megváltozott, ugyanis néhány hónapra a Manchester Cityhez igazolt a volt válogatott középpályás.

A City vezetőedzője, Manuel Pellegrini pedig tegnap megadta Lampardnak a lehetőséget, és pályára léphetett egykori klubja, a szeretett Chelsea ellen. Szép gesztus volt ez a chilei mestertől, viszont kevésbé volt a gólszerzés az, a legendától.

Olyannyira bántotta a Chelsea drukkerek bizonyos hányadát ez a tett, hogy bizony halálesettel is járt. A londoniak egy ugandai rajongója nem bírta az izgalmakat, és hirtelen szívhalál miatt távozott az élők sorából.

A szerencsétlenül járt fiatal, még csak 24 esztendős Fahad Musana barátaival nézte a találkozót, és „Lamps” góljánál eszméletlenül vágódott el. Életét pedig már a közeli katonai kórházban sem tudták megmenteni, pedig egy erős sportemberről van szó, aki a helyi első osztályban játszott, az Entebbe FC-ben.

A hivatalos prognózis szerint a halál oka szívelégtelenség volt, sőt edzője, Fred Kajoba azt is elmondta, hogy az aznapi edzésen sem látszott, hogy bármi gondja lenne az elhunytnak. És bár sokan állítják az ismerősök közül, hogy halála Lampard „hazaáruló” góljának köszönhető, valószínűleg van egy prózaibb ok is, ha valakinek nem lenne elég a hirtelen szívhalál: legutolsó meccsén állítólag ugyanis erős ütést szenvedett el a fején Musana.

A gyászolóknak csendes gyászt kívánunk, az áldozatnak pedig békés, örök nyugalmat.

Balogh József