Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simán nyert a Juve – videóval

A Juventus csapata könnyed győzelmet aratott Bergamoban az Atalanta felett.

Forrás: facebook.com

Atalanta – Juventus: 0-3
G: – ill. Tévez (35., 59.), Morata (83.)
Atalanta: Sportiello, Zappacosta – Dramé – Benalouane – Biava, Estigarribia (Molina 49.) – Carmona – Gomez (Bianchi 75.) – Baselli (Cigarini 65.), Boakye – Denis
Juventus: Buffon, Chiellini – Ogbonna – Bonucci, Lichtsteiner – Pogba – Vidal (Pereyra 70.) – Marchisio – Evra, Tévez (Coman 85.) – Llorente (Morata 67.)
Sárga: Benalouane (21.), Molina (73.) ill. Marchisio (30.), Chiellini (58.), Evra (75.)

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, Baselli lövése kerülte el centikkel a kaput. A Juventusnak volt egy pár kisebb lehetősége, de a komolyabb helyzet megint az Atalanta előtt adódott, a 25. percben Denis ugratta ki Estigarribiát, de a paraguayi mellé lőtt. 2 perccel később aztán a címvédő is jelezte győzelmi szándékát, Tévez lövését kellett Sportiellonak védenie. A 35. percben aztán sikerült megszerezniük a vezetést a vendégeknek, Lichtsteiner labdájáról Vidal még lemaradt, de Téveznek pont így lett jó, aki közvetlen közelről a kapuba passzolt. A 42. percben kishíján megduplázták előnyüket a Zebrák, Pogba lövésébe tette bele a fejét Llorente, de így fölé szállt a labda, Sportiello már verve volt.
Az 53. pecben Vidal eresztett meg egy lövést, de a labda elkerülte a kaput. 4 perccel később a chilei előkészít Llorentének, aki pont a kapus kezébe fejel. Ezt követően izgalmas pillanatok következtek, az 58. percben büntetőt kapott az Atalanta, amiért Chiellini szabálytalankodott Molinával szemben. Denis tizenegyesét Buffon hárította, majd nem egész 60 másodperccel később Evra labdájából Tévez tüzel takarásból, amit Sportiello nem tudott hárítani. Hasonló jelenet már ismétlődött meg korábban az angol másodosztályban, akkor a rájátszásban a döntőbe jutásról döntött. A 69. percben az Atalanta edzőjét, Stefano Colantuonot, heves reklamálás miatt elküldték a kispadról. Tévez majdnem elérte mesterhármasát a 72. percben, azonban Sportiello védeni tudott. A 78. percben Molina előtt adódott lehetőség a szépítésre, de csúnyán fölé lőtt. 7 perccel a vége előtt a csereként beállt Morata megszerezte első gólját a Juventus színeiben Pereyra beadását követően.
A Juventus teljesen megérdemelt győzelmet aratott, továbbra is vezeti a tabellát kéz a kézben a Romával. Hétközben már valószínűleg nehezebb dolguk lesz, az Atletico Madrid ellen kell bizonyítani a BL-ben a Roma elleni rangadó előtt.

Tereh Balázs