Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Milan elhagyná szentélyét!

A legújabb hírek szerint az AC Milan csapatánál azon törik a fejüket, hogy miként tudnák jelenlegi otthonukat elhagyni, és egy újabb, szebb stadionra cserélni.

www.goalcom

A Milan úrnője, Barbara Berlusconi szerint már megvannak a klub tervei, hogy miként cseréljék le a San Sirot, vagyis hivatalos nevén a Stadio Giuseppe Meazzat. Az ok pedig nagyon prózai, ugyanis az aréna jövőre már 90 esztendős lesz, és mivel utoljára az 1990-es Világbajnokságra pofozták ki igazán, ideje van a továbblépésnek. Ez pedig két féleképpen valósulhat meg: teljes rekonstruálással, vagy egy új stadion megépítésével.

Jelen állás szerint utóbbi fog megvalósulni, és akár az is elképzelhető, hogy a költözést a Milan már az örök lakótárs, Internazionale nélkül fogja megtenni. Utóbbira utalhat az is, amit Barbara Berlusconi mondott, a Rai 1-nek:
„A San Siro egy nagy stadion, ahol mind az Inter, mind a Milan nagy sikereket elért. De ez már nem elég. A stadionoknak ma már többet kell nyújtaniuk a hét minden napján, nemcsak a meccsek idején. Tekintettel az infrastruktúrára, és a szolgáltatásokra.”.

Tehát a sorok közötti olvasás után egyértelmű a kép: bár pénz szűkében van a Milan, és egy esetleges stadionépítés sem lenne olcsó mulatság, ám az új otthon jelentette lehetőségek a biztos jövőt jelenthetnék, a piros-feketék számára.

Balogh József