Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Samp nyerte a Lanternát

Ádáz küzdelmet hozott a Derby della Lanterna, mindkét csapat próbálkozott, de inkább csak egymást faragták, végül a Sampdoria örülhetett.

Meccs előtti életkép – Forrás: facebook.com

Genoa – Sampdoria: 0-1
G: ill. Gabbiadini
Genoa: Perin, Roncaglia – De Maio – Burdisso (Bertolacci 70.), Edenilson – Sturaro – Rincón (Falqué 81.) – Antonelli, Perotti – Pinilla – Kucka (Matri 60.)
Sampdoria: Viviano, De Silvestri – Silvestre – Romagnoli – Regini (Mesbah 11.), Soriano – Palombo – Obiang, Gabbiadini (Sansone 85.) – Okaka – Éder
Sárga: Pinilla (53.), Sturaro (78.) ill. Silvestre (38.), Éder (50.), Okaka (76.), Obiang (80.)

Az első említésre méltó eset sajnálatos módon egy sérülés volt, Regini fejelt össze Perottival, aminek következtében a Doria játékosa nem tudta folytatni a meccset. A 20. percben jegyezhettük fel az első helyzetet, Pinilla fejesét kellett Vivianonak hárítania. A 42. percben a chilei aztán majdnem öngólt szerzett, Gabbiadini beadásába ért bele elég kacskán, de a Genoa szerencséjére a labda elkerülte a kaput. Nagyon kevés helyzet volt az első félidőben, a csapatok leginkább csak faragták egymást, de a bíró minössze egy sárgát osztott ki, pedig lehetett volna többet is.
A második félidőben is történt sajnos egy sérülés Burdisso nem tudta folytatni a játékot. A második játékrészben még annyi helyzet sem volt, mint az elsőben, de itt esett egy gól. Negyed órával a vége előtt Gabbiadini küldött be egy szabadrúgást középre, beadás volt, de senki nem ért hozzá, így a kapu hosszú oldalában landolt a labda. A 86. percben Pinilla fejesénél kellett Vivianonak észnél lennie, kishíján beakadt a labda. A 88. percben Okaka-Chuka próbálkozott, de lövésébe beleléptek, így nem talált kaput.
Összességében elmondható, hogy hatalmas küzdelem folyt a pályán, a csapatok mindent megtettek a győzelemért, de egyikük sem játszott különösebben jól. Talán a döntetlen igazságosabb lett volna.

Tereh Balázs