Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Benítez az impotens Higuaínt védi

A spanyol Rafael Benítez a jelek szerint nem egy gyáva vezetőedző. Bár vészesen inog pozíciója a Napoli kispadján, mégis igazi gerincességről téve tanúbizonyságot tart ki szintén sokat kritizált játékosa, Gonzalo Higuaín mellett.

www.goal.com

Cikkünk két főszereplője bizony nem véletlenül van a nápolyi futballrajongók kereszttüzében. Benítez együttese pocsék rajtot vett a Serie A-ban, lévén jelenleg is csak a 8. helyen áll a csapat. Augusztusban pedig nem tudták beverekedni magukat a Bajnokok Ligája csoportfázisába, igaz, legalább az Európa Ligát győzelemmel kezdték, a Sparta Praha ellen.

Az argentin sztárcsatárt pedig jelenleg is góliszonnyal „kezelik”, ugyanis idén eddig mindössze két gólja van: egy-egy az EL-ben, és a BL-selejeztezőben.

A korábbi Real Madrid támadó mellett mégis pálcát tör Benítez, amit már csak azért is merhetett megtenni a spanyol mester, mert tegnap legalább elhozták a Sassuolo otthonában a három pontot, még ha csak egy találattal is nyertek:
Higuaín nem szerzett még gólt a Serie A-ban, de attól még lehet, hogy az ő segítsége jelenti a különbséget. Tudjuk egyébként is, hogy sok játékos van a csapatunkban, aki képes gólokat szerezni. Csak szenvedtünk az utolsó tíz percben, de szerintem ez a győzelem a csapat jutalma, a mentalitásukért. Azt hiszem, még javítanunk kell, de elégedett vagyok a sikerrel.” – összegzett Napoli edzője, az idegenbeli sikert követően.

Balogh József