Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-re hangolva, 3. rész: Hummel-Smuczer Angéla

A Foci Club.hu felvezető interjú-sorozatában a Bajnokok Ligájára készülő MTK egy-egy játékosát szólaltatja meg. A harmadiknak az MTK csapatkapitányát, Hummel-Smuczer Angélát kérdeztük.

Hummel-Smuczer Angéla (középen) szellemi vezére az MTK-nak pályán belül és kívül egyaránt. – fotó: Facebook/MTKCsajok

Kell egy motor, egy irányító. Hummel-Smuczer Angéla maximálisan megfelel ennek a feltételnek, hiszen nemcsak a pályán, de azon kívül is remekül összetartja a társaságot. Neve már szinte egybeforrt a klubbal, és bár már fiatalabb nem lesz, rutinjával hatalmas segítséget jelent a kék-fehéreknek. A Bajnokok Ligája selejtezőiben is nagyon sokat tett hozzá, hogy végül magabiztos továbbjutás után várhassák a kedvezően alakuló sorsolást.

– Ismételten remekül kezdtétek a bajnokságot. Át lehet menteni ezt a formát a Bajnokok Ligája párharcra?
– A BL selejtező megnyerése után pozitív élményekkel vágtunk neki a bajnokságnak, ami lendületet adott a rangadókra. Egy nemzetközi mérkőzés azonban teljesen más intenzitású. Jobb, koncentráltabb játékra lesz szükségünk, hogy felvegyük a harcot az osztrákokkal.

– Apropó BL, a selejtezőkre visszatekintve észrevehető különbség, hogy a támadások olykor akadoztak, míg a bajnokságban sokkal gördülékenyebbek vagytok, ugyanakkor a védelemre sem Montenegróban, sem a bajnokságban nem lehet panasz. Csak kívülről tűnik így?
– Mi is tudjuk, érezzük, hogy a támadójátékunk még nem az igazi, azonban a védekezésünk úgy gondolom, rendben van. Törekszünk a hibák javítására.

– Idén végre összejött, amire évek óta vártatok, jelesül, hogy egyenrangú ellenféllel találkoztok. Hogyan készültök a Neulengbach ellen?
– Senki se felejtse el, hogy a tavalyi negyeddöntősről beszélünk, még ha változott is a keretük, nagy nemzetközi rutinnal rendelkeznek. Örülök, hogy az osztrákokat kaptuk. Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de egy ki-ki meccset tudunk velünk játszani. A szakmai stáb feltérképezte az ellenfelet és az edzések ez alapján vannak felépítve.

– Befolyásoló tényező lehet, hogy idehaza a háromhetes bajnoki szünet miatt mindössze két mérkőzés lesz a lábatokban, míg az osztrákok kupa-, és bajnoki meccseken szerepeltek?
– Korán kezdődött számunkra a szezon és lehet ez a szünet jól is jött, hiszen fizikálisan és mentálisan is rá tudtunk készülni az összecsapásra.

– Ami pedig az odavágó helyszínét illeti, hogyan fogadtátok a hírt, hogy nem a fővárosban lesz a mérkőzés?
– Jobb lett volna hazai környezetben játszani, de remélem sok szurkoló kijön a meccsre és buzdítja csapatunkat.

Bajnokok Ligája, 1. forduló
2014. október 8., szerda
18.00 MTK – NöSV Neulengbach – tv.: Duna World
Felcsút, Pancho Aréna, vezeti: Frappart (Nicolosi, Bartnik – franciák)

Gavalovits Sándor