Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Könnyedén nyertek a franciák

A francia válogatott bár házigazdaként besorolást nyert az I csoportba, mivel rendezői joga miatt alanyi jogon EB résztvevő, így eredményei nem számítanak. Igaz így, ma az ellenfél Örményország csapatának sem nagyon kellett aggódnia, hogy felesleges győzelmet aratna, a gallok ellen.

www.goal.com

Örményország – Franciaország
Az előző periódusban, vagyis a világbajnoki selejtezősorozatban sokkal meggyőzőbb teljesítményekre volt képes, az örmény válogatott. Ám most úgy fest a helyzet, hogy nem csak a lelkesedés, de még mintha a tudás is kevés lenne az együttesnél. Igaz, a franciák elleni zakót lehet magyarázni több okkal is: Mhitarjan hiánya, illetve az, hogy a vendégek elképesztő csapatmunkával igyekeznek megfelelni az elvárásoknak, amely már most sem kicsi, alig két évvel a számukra hazai rendezésű Európa Bajnokság előtt.
Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy tűnik, hogy egy nagyon jó kerettel gazdálkodhat, ugyanis a franciák azután is képesek voltak a hajrábeli gólszerzésre, hogy mesterük megbontotta a hadrendet, a félóra alatti négy cserével.
Végeredmény: 0-3
Gólszerzők: Rémy (7. perc), Gignac (55.-büntetőből), Griezmann (84.).

További eredmények máról:
Katar – Ausztrália 1-0
Gólszerző: Al Khalfan (61. perc).

Egyesült Arab Emirátusok – Üzbegisztán 0-4
Gólszerzők: Kapadze (30. perc), Salem (45+1.-öngól), Djeparov (68.), Alimov (90+3.).

Bahrein – Irak 0-0

Balogh József