Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Éjszakai pontosztozkodás a La Ligában

Vasárnap késő este, két mérkőzéssel folytatódott a spanyol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulója.

 

Kép forrása: eitb.com

Córdoba – Real Sociedad 1-1 (0-1)
Córdoba, 15.712 néző. Vezette: Carlos Del Cerro
Córdoba: Carlos – Pinillos, Pantic, Lopez, Campabadal – Ekeng (Abel 54.), Luso, Fidel (Carlos 72.), Garcia (Xisco 46.), Cartabia – Ghilas.
Real Sociedad:
Zubikarai – Zaldua, Ansotegi, Martinez, Berchiche – Bergara, Pardo (Granero 69.), Vela, Canales (X. Prieto 71.), Castro (Zurutuza 61.) – Finnbogason
Gólszerzők:
Xisco (87.) ill.Martinez (22.)
Sárga lap: Pinillos (80.), Ghilas (83.), Campabadal (87.)ill. Vela (57.), Granero (83.)
Kiállítva:

A két csapat mérkőzése igencsak gyengécskére sikeredett, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Mindkét csapat igyekezett hosszú indításokkal a másik védelme mögé kerülni, kevés sikerrel. Carlos Vela szabdrúgása után Inigo Martinez szerezte meg a vezetést a vendégcsapat, és ezután igyekezett átadni a területet ellenfelének, aki nem élt a lehetőséggel, ezáltal továbbra is a mezőnyben folyt a játék.
A második félidőben ismét a középpályáé lett a főszerep, a csatárokig ritkán jutott el a labda. A mérkőzés utolsó 20 percét felpörgette a Córdoba, és ennek jutalma egy lefújás előtti gól, amivel sikerült az egyik pontot otthon tartani.

Eibar – Granada 1-1 (1-1)
Eibar, 4.838 néző. Vezette: Antonio Mateu Lahoz
Eibar: Irureta – Abraham, Navas, Albentosa, Boveda – Garcia, Boateng, Berjon (Nieto 77.), Arruabarrena (Lekic 86.), Capa – Piovaccari (Del Moral 67.).
Granada: Fernandez – Nyom, Babin, Murillo, Foulquier – Rico, Iturra, Sissoko (Mainz 85.) – Isaac (El Arabi 66.), Cordoba (Ortuno 82.), Piti.
Gólszerzők: Boveda (37.) ill. Nyom (8.)
Sárga lap: Navas (14.), Boveda (19.), Abraham (57.)ill. Foulquier (23.), Cordoba (26.), Murillo (49.), Rico (79.)
Kiállítva:

A hazai csapat támadólag lépett fel, igyekeztek megtartani a labdát a kezdő sípszó után, és erre eleinte nem volt ellenszere a Granada gárdájának. Ám mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, és ez mintha leforrázta volna a hazaiakat, lassan tértek csak magukhoz. A hazaiak egyre több szögletet végeztek el, de ezekből nem tudták komolyan veszélyeztetni a Granada kapuját, míg egy tizenhatoson kívüli lövéssel sikerült egyenlítenie a hazai csapatnak. A félidő végéig hátralévő nyolc percben kétszer is átvehette volna a vezetést az Eibar, de elpuskázták helyzeteiket.
Fordulás után is támadásban maradt az Eibar, igyekeztek minél több pontot otthon tartani a háromból, érezhetően hajtottak a győzelemért, csak a játék ne lett volna olyan, amilyen. Eközben a Granada maradt a hosszú passzoknál, és íveléseknél, amivel nem tudott veszélyt kialakítani, a hazai védők minden esetben sikerrel tisztáztak. A vendégek kontrái már az első passzoknál elhaltak. A mérkőzésen végül több gól nem esett, és nem is igazán erőltette a támadásokat a két csapat, csak úgy tessék-lássék módon. Igazságos döntetlen született, egy unalmas mérkőzésen.

Demmel László