Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb váltás, ezúttal a Pécs szakított edzőjével

Nem múlt el következmény nélkül a Pápa elleni vereség Pécsett. Véber György távozott.

Pécsett sem húzta sokáig Véber György. – fotó: nb1.hu

Válságértekezlet után hétfőn közös megegyezéssel távozott a Pécs edzője, Véber György. A csapat tizenkét forduló után a tizenharmadik helyen vesztegel, és az eredmények miatt a klubvezetés nem látta biztosítottnak a csapat kiszakadását a komfortzónából, ezért döntöttek a szakember szerződésének felbontásáról. A jövőben ideiglenesen Kulcsár Árpad, a csapat korábbi védője, Véber pályaedzője irányít.

„Hétfő délelőtt Győri János, a PMFC-Matias ügyvezetője és Véber György a csapat klubházában találkozott egymással. A megbeszélés témája a PMFC-Matias szezonbeli szereplése volt. Az egyeztetés végén a felek abban állapodtak meg, hogy közös megegyezéssel felbontják Véber György szerződését, így mától nem ő a PMFC-Matias vezetőedzője. Az új szakember kinevezéséig a csapat jelenlegi másodedzője, a klub korábbi játékosa, Kulcsár Árpád készíti fel az együttest.” – írja a PMFC hivatalos honlapja.

Győri János, a klub volt játékosa, jelenlegi ügyvezetője sajnálja a történteket, de elmondása szerint lépniük kellett. „Őszintén sajnálom, hogy így alakult! A szezon előtt abban bíztunk, hogy a PMFC-Matias ismét meghatározó csapata, üde színfoltja lesz az NB I-nek. Véber György korábbi együtteseinek játékstílusából arra következtettünk, hogy az ő irányításával azon az úton tudunk majd tovább haladni, amelyen tavaly elindultunk. Látványos, szórakoztató és nem utolsósorban eredményes focira számítottunk, de valamiért nem ezt láttuk viszont. Hogy ez miért történt, annak felderítése hosszabb elemzést kíván, viszont a csapat már olyan helyzetbe sodródott, hogy mindenképp lépnünk kellett. A Véber Györggyel tartott megbeszélés után úgy döntöttünk, hogy közös megegyezéssel felbontjuk a szerződését.” – fogalmazott Győri a klub honlapján. A Magyar Rádiónak nyilatkozva elmondta, nem sok olyan edzőt tudna mondani, akivel véghezvihető az említett komfortzónából való elmozdulás.

Edzőkeringő 2014-15:
szeptember 4.: Mátyus János lemondása után ideiglenesen Kovács László → Pápa
október 6.: Pietro Vierchowod helyett megbízottként Jasper Adrianus de Muijnck → Honvéd
október 20.: Csábi József helyett Mátyus János → Nyíregyháza
október 21.: Artner Tamás helyett Szentes Lázár → Haladás
október 26.: Jasper Adrianus de Muijnck helyett Csábi József → Honvéd
Október 27.: Véber György helyett ideiglenesen Kulcsár Árpad → Pécs

Gavalovits Sándor