Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rooney: “Cristiano Ronaldo jobb, mint Messi!”

Az angol válogatott csapatkapitánya, Wayne Rooney szerint már nincs messze az idő, amikor barátja, a Real Madrid sztárja, Cristiano Ronaldo megdönti Lionel Messi négy Aranylabda-csúcsát.

Kép forrása: mind.1.ma
Lesz oka ünnepelni?

A Manchester United játékosaiként Rooney és Ronaldo öt évet játszottak együtt, és három Premier League elsőség mellett egy Bajnokok Ligáját is besöpörtek, és mindketten úgy emlékeznek azokra az időkre, mint a tökéletesség éveire. A két támadó jó barátságba került, kölcsönösen tisztelik a másikat, amit Rooney szavai csak megerősítenek. Szerinte ugyanis nem sok kérdés maradt már a futballvilágban.

“Ronaldo jobb mint Messi. Jelenleg ő a világ legjobb játékosa. Sokáig hajszolta Messit, de mára megelőzte, nincs párja a világon. “

Bár öt éve, hogy Ronaldo a Real Madridba igazolt, Rooney csak jót tud mondani egykori csapattársáról. A Manchester United kapitánya szerint teljesen jogosan nyerte Ronaldo a 2013-as Aranylabdát, és szerinte idén is neki kellene nyernie, mert ebben a naptári évben minden képzeletet felülmúlt a portugál teljesítménye. Bár a világbajnokság évében vagyunk, ami sokat nyom a latba, láttunk már arra példát, hogy egy olyan játékos kapja a legrangosabb egyéni elismerést, akinek nem sok köze volt a világversenyhez, éppen Lionel Messit 2010-ben, aki csapattársa, Andrés Iniesta elől halászta el a címet. Nem kis tett volt, tekintve, hogy Iniesta is fantasztikusan játszott abban a naptári évben, és a világbajnokság döntőjében győztes gólt szerzett. De már tavaly sem volt mindenki számára egyértelmű Ronaldo győzelme, ugyanis a három jelölt között ott volt az a Franck Ribéry is, aki csapatával, a Bayern Münchennel mindent megnyert, és egész évben olyan teljesítményt nyújtott, hogy voltaképpen nem lehetett volna ellenfele, ha nincs Cristiano Ronaldo. Ribéry azóta is hangoztatja, hogy akkor meglopták, amiben találhatunk is igazságot, meg nem is. De visszatérve Rooney szavaira:

“Cristiano fantasztikusan játszik már három éve, szerintem képes rá, hogy sorozatban háromszor is elnyerje az Aranylabdát, és ezzel megelőzze Messit. Még 2-3 év, és minden tekintetben jobb lesz mint Lionel. Nagyon nehéz dolga lesz, de biztosan mindent meg fog tenni, és ez rajta kívül senkinek sem sikerülhet.”

Ha minden Rooney szavai szerint alakul, akkor január 12-én Zürichben csak az lesz a kérdés, ki állhat még Ronaldo mellé, mint az Aranylabda várományosok hármasának tagja.

Demmel László