Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Hátrányból nyert a Chelsea a rangadón! – videóval

A Premier League 11. fordulójának nyitómérkőzésén a Liverpool fogadta az éllovas Chelsea-t, és a csapatok nem sokáig tartalékoltak, erős iramú, izgalmas mérkőzéssel szórakoztatták a közönséget.

Kép forrása: caughtoffside.com


Liverpool – Chelsea 1-2 (1-1)
Liverpool, Anfield Road, 44.698 néző. Vezette: Anthony Taylor
Liverpool: Mignolet – Moreno, Lovren, Skrtel, G. Johnson – Emre Can (J. Allen 70.), Gerrard, Henderson – Sterling, Coutinho (Borini 70.), Balotelli (Lambert 79.).
Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic – Oscar, Ramires (Willian 54.), Matic, Fábregas, Hazard (Filipe Luiz 90+5.)– Diego Costa (Drogba 90.).
Gólszerzők: Emre Can (9.) ill. Cahill (14.), Diego Costa (67.)
Sárga lap: Sterling (43.), Balotelli (65.) ill. Ivanovic (48.), Matic (69.), Oscar (83.), Diego Costa (87.), Courtois (90+4.)

Fantasztikus iramban indult a mérkőzés, hazai csapatként a Liverpool már a kezdő sípszó után igyekezett fogást találni a vendégeken. Míg a Chelsea első támadásait próbálták a visszatérő Diego Costára kijátszani, addig a másik oldalon Emre Can aktívkodott, aminek a kilencedik percben meg is lett az eredménye, a török légiós távoli lövése megpattant Gary Cahill testén, és az elmozduló Courtois mellett a kapuba hullt a labda. Gyorsan megszerezte a vezetést a Liverpool. De nem örülhettek sokáig a vörösök, mert egy vendégszögletet követően Terry fejesét még bravúrral kitolta Mignolet, ám a földön fekve Cahill lövését, már csak a gólvonal mögül tudta kitessékelni. Gyors gólra, gyors válasz, és máris 1-1 az állás. A Liverpool a gól után összeszedettebbnek tűnt, nem hagytak fel a támadással, továbbra is igyekeztek irányítani a mérkőzést, amit a visszaálló Chelsea nem vett zokon. A hazaiak többször is a félpályánál állították meg a vendégek akcióit, amiből sikerült is lerohanniuk a fellazult védelmet, de Coutinho lövésénél a helyén volt Courtois. Nagy labdabirtoklási fölényben játszott a Liverpool, de ez csak néha mutatkozott meg kapura tartó lövésben, a Chelsea pedig nem rontott ellenfelére, lassan építette a támadásait. Raheem Sterling gyorsaságával nem egyszer meggyűlt a baja a vendégeknek, de a fiatal játékos beadásai nem jutottak el a középen helyezkedő Mario Balotellihez. A félidő második felére az iram lelassult, a csapatok nem űzték-hajtották a másikat, de meglévő helyzeteikkel nem tudtak mit kezdeni. Eden Hazard két lövésébe is Glen Johnsonnak kellett belelépnie, pedig a belga játékos mindkétszer nagy galibát okozhatott volna. Lassan átvette az irányítást a Chelsea, a Liverpool már csak ritkán jutott el a vendégek tizenhatosáig, és hagyták a kékmezeseket, hogy megszervezzék játékukat. Néhány távoli próbálkozáson kívül már nem tudott érdemi támadásokat vezetni a két csapat, így döntetlennel vonultak pihenőre.

A második félidő elején a Chelsea járatta a labdát, mégis Sterling lövését bravúrral kellett Courtios-nak hárítania. Willian beállásával támadósbb fokozatba kapcsolt a Chelsea, a brazil gyorsaságával többször okozott gondot a jobbszélen. De mégsem ott, hanem a baloldalon jött el a végzet a Liverpool számára, mégpedig César Azpilicueta képében, aki elfutott a balszélen, befűzte Coutinhót, és a tizenhatoson belülről középre adott labdáját Diego Costa vágta a hálóba, megszerezve kilencedik mérkőzésén a tizedik gólját is, beérve a manchesteri Sergio Agüerót a góllövőlista élén. Brendan Rodgers cserékkel próbálta frissíteni csapata játékát, de a kapura ritkán voltak veszélyesek a liverpooli akciók. Vezetése tudatában nem áltt vissza teljesen a Chelsea, igyekeztek már a középpályán megállítani a hazai támadásokat, nem egyszer sikerrel. Hazard és Costa kiugrásra készen álltak a félpályánál, így figyelnie kellett a fellazult liverpooli védelemnek. De nem tartogattak nagyobb veszélyt a kékek támadói, mint a hazai lehetőségek. Nyomás alá helyezte a Chelsea kapuját a Liverpool, de nehezen tudtak csak kapura tartó labdákkal próbálkozni. Gerrard lövésénél Cahill kezéhez ért a labda, de a játékvezető nem ítélt büntető a véleményes eset után. Továbbra is csak a mezőnyben tudott érvényesülni a hazai csapat, a kapu előtt mindig volt egy kékmezes, aki megálljt parancsolt nekik. Ez alatt cserékkel lasította a játékot José Mourinho, pályára küldte Drogbát, és Filipe Luizt is, és számításai bejöttek a portugál menedzsernek, mert a hátralévő percekben már nem változott sem a játé képe, sem az eredmény. Győzelmével a Chelsea hét pontra növelte előnyét a Southampton előtt, a Liverpool idei ötödik vereségével a hetedik helyen áll, de ha az üldöző csapatok kihasználják Gerrardék botlását, akkor még az első tízből is kiszorulhatnak a vörösök.


Liverpool 1 – 2 Chelsea HighLights HD Premier… by troublemakers41

Demmel László