Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tovább menetel a címvédő

Remek iramú és hangulatú összecsapáson tartotta otthon a három pontot vasárnap délután az MTK, amely immár hat pontos előnyre tett szert a Ferencvárossal szemben.

Az MTK hátrányból verte legnagyobb riválisát. – fotó: sport.hir24.hu (archív)

Női futballban – legalábbis idehaza – ritkaságszámba megy, hogy mintegy kétszáz érdeklődő kísér figyelemmel egy bajnokit. Ebbe benne foglaltatik az a maroknyi fradista drukker is, akik igazi futballhangulatot varázsoltak a Salgótarjáni útra. A mérkőzés előtt rögtönzött tűzijátékkal melegítettek, majd a lefújás után ismét felengedtek néhány rakétát, illetve a zöld és fehér füstölő is előkerült. Végig sportszerű szurkolással segítették sajátjaikat, akik ezúttal is méltó partnerei voltak a rutinosabb MTK-nak. Nem éppen futballra alkalmas időben került sor az összecsapásra, lévén csípős hideg, és eső is tarkította a mérkőzést. A hazaiak részéről a két korábbi ferencvárosi játékos, Kaján Zsanett és Diószegi Fanni is csak kispadon kezdett, igaz előbbi esetében nem lepődtünk meg, mert mint kiderült az összecsapás előtt, egész héten megfázással küszködött, igaz idővel beállította a fiatal szélsőt Medgyes Péter. A másik oldalon Zágor Bernadett számára volt pikáns a párharc, hiszen éveket húzott le a kék-fehéreknél, de visszatért Mosdóczi Evelin is, aki letöltötte egymeccses eltiltását. Nem is kezdett rosszul Dörnyei Balázs együttese, az első percekben letámadták a hazaiakat, akik olykor nem is tudták, merre keressék a labdát, és sokszor csak egy utolsó utáni közbelépés akadályozta meg a gyors ferencvárosi támadásokat. Az első negyedórában nem sok minden történt, majd egy sarokrúgás után vezetést szerzett a IX. kerületi csapat.

22. perc: Manja Benak fejese után Fradi öröm. – fotó: Sas Gábor

A szituációnál Szőcs rosszul mozdult ki kapujából, a védők pedig csak tessék-lássék ugrottak fel, Benak pedig a kapu közepébe fejelt. Hogy pontrúgásokból veszélyes a Fradi, azt nem sokkal később újfent bizonyította, Krso egymás után három szögletet végezhetett el, az elsőt Szőcs tolta ki nagy vetődéssel, a másodikat is a válogatott kapus hatástalanította, a harmadik pedig már semmi veszélyt nem hordozott magában. Tíz perccel a szünet előtt remek meglátással egalizált a címvédő. Hummel-Smuczer Angéla tolta meg befelé a labdát, majd észrevette, hogy Németh egy kissé kint áll kapujából, átemelte felette a játékszert, hiába lépett vissza a vendégek portása. Klasszis megoldás volt. És bár ez a találat felébresztette az MTK-t, további lehetőséget mégis inkább a Fradi alakított ki, ám Krso előbb ziccerben rálépett a labdára, majd Benak szabadrúgása szállt alig fölé. Az első félidő eleje a Fradié volt, majd egyre inkább kiegyenlítődött a játék, így igazságos döntetlennel vonulhattak szünetre a felek. A krónikához tartozik, hogy nem sokkal a pauza előtt cserélt Medgyes Péter, és Csányi Diána helyére beküldte Kajánt.

Szőcs Rékának (sötét mezben) időnként nagyot kellett védenie. – fotó: Sas Gábor

Fordulás után gyorsan átvehette volna a vezetést a kék-fehér együttes, de Nagy Lilla helyzeténél Németh védett. Ekkor már érződött, az MTK szeretné megfordítani az összecsapást, és bizony majdnem sikerült is, de Nagypál Fatima remekül lépett bele Pádár lövésébe a gólvonalon. Pár minutummal később Nagy lecsúszó beadását kellett Némethnek fölé tolnia, a szöglet után pedig Tóth Alexandra fejesét a gólvonalról rúgták ki a védők, a fokozódó nyomást nem is bírta sokáig a Fradi.

Meg kellet küzdenie az MTK-nak a lendületes ferencvárosiakkal. – fotó: Sas Gábor

Pádár tizennyolc méteres szabadrúgása a lécről a gólvonalra, onnan pedig a kapuba vágódott, hatalmas feszültségtől megszabadítva a kékeket. De nem nyugodhattak meg Szőcs Rékáék, mert a másik kapu előtt Krso hozta helyzetbe Krascsenics Petrát, akinek lövésébe Szabó lépett bele önfeláldozóan, hogy aztán húsz perccel a vége előtt eldőljön a találkozó. Kaján kapott labdát huszonöt méterre a kaputól, majd egy csel után előtte a játékszert, amely a bal alsóban kötött ki, előtte azonban még Németh bravúrral védte a szélső próbálkozását, ez a kétgólos előny megnyugtathatta volna az MTK-t, ha nem lett volna Mosdóczi, aki a hajrában kétszer is túljárhatott volna Szőcs eszén. Előbb hiába pöckölte el a kapus alatt a labdát, az lelassult, így a védők tisztázni tudtak, majd a végén két védőt megverve egy az egyben került Szőccsel szembe, de fölé lőtt, így ha nehezen is, de otthon tartotta a három pontot a regnáló bajnok.

A vendégek drukkerein semmi sem múlott. – fotó: Sas Gábor

Összességében jó iramú, lendületes és a vendégszurkolóknak köszönhetően remek hangulatú összecsapáson vagyunk túl, amely nem nélkülözte a rangadók sajátosságát, hiszen olykor azért be-becsúszott egy-egy keményebb szerelés. Egyszóval: soha rosszabb női mérkőzést.

MTK – Ferencváros 3-1 (1-1)
Salgótarjáni út, 200 néző, vezette: Döme Gábor (Harmath Zsolt, Kovács Brankó)
MTK: Szőcs Réka – Vesszős Mercédesz (Palkovics Nóra, a szünetben), Gál Tímea, Demeter Réka, Szabó Zsuzsanna – Tóth Alexandra, Tell Zsófia – Nagy Lilla (Diószegi Fanni, 78.), Hummel-Smuczer Angéla, Csányi Diána (Kaján Zsanett, 42.) – Pádár Anita
Ferencváros: Németh Júlia – Nagypál Fatima, Vőfély Noémi, Manja Benak, Szabó Viktória – Bognár Enikő – Krascsenics Petra, Horváth Zsófia (Bokor Adrienn, 60.), Zágor Bernadett (Szabó Dorottya, 70.), Amela Krso – Mosdóczi Evelin
g.: Hummel-Smuczer (35.), Pádár (59.), Kaján (71.) ill.: Benak (22.)
s.: Tóth A. (65.) ill.: Bognár E. (85.)

Az állás:
1. MTK 27 p. (30-2), 2. Ferencváros 21 p. (36-10), 3. Dorog 18 p. (26-18), 4. Astra 16 p. (18-10), 5. Femina 9 p. (8-18), 6. Viktória 7 p. (19-24), 7. Újpest 5 p. (11-26), 8. Szeged 1 p. (3-43)

A forduló korábbi eredményei:
Szeged – Astra 0-3
Viktória – Femina 5-1
Újpest – Dorog 2-4

A góllövőlista élmezőnye:
15 gólos: Pádár Anita (MTK)
10 gólos: Ujvári Izabella (Dorog)
8 gólos: Telek-Sümegi Éva (Astra), Mosdóczi Evelin (Ferencváros)
6 gólos: Zágor Bernadett (Ferencváros)
5 gólos: Dénes Dorottya (Viktória), Szabó Viktória, Amela Krso (mindketten Ferencváros), Mátyás Noémi (Újpest)

A forduló válogatottja: Farkas Katalin (Dorog) – Kun Barbara (Viktória), Manja Benak (Ferencváros), Szabó Zsuzsanna (MTK) – Szakonyi Emese (Viktória), Dénes Dorottya (Viktória), Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Telek-Sümegi Éva (Astra) – Koch Fruzsina (Dorog), Ujvári Izabella (Dorog), Amela Krso (Ferencváros)

Következik (10. forduló):
2014. november 23., vasárnap
13.00 Ferencváros – Szeged
13.00 Viktória – MTK
13.00 Dorog – Femina
13.00 Astra – Újpest

Gavalovits Sándor