Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólzápor Nápolyban, Alonso szállította a Fiorentina győzelmét – videóval

A délutáni meccsdömpingből kiemelkedett a Napoli – Cagliari összecsapás, ahol 6 gólt is láthattak a nézők, míg a Fiorentina balhátvédjének köszönheti a győzelmet.

Napoli – Cagliari: 3-3
G: Higuaín (11.), Inler (30.), De Guzman (62.) ill. Ibarbo (38.), Farias (47., 67.)

A Napoli csapata lényegében első helyzetéből gólt szerzett, Higuaín mutatott be egy szép szólót, aminek a végén a kapuba lőtt. Fél órányi játék után aztán De Guzman lövését még hárította Cragno, de a kipattanó Inler zsákmánya lett, aki a bal alsóba lőtt, ezzel 2-0-ra alakítva az állást. A szárdok azonban nem adták fel és még a félidő vége előtt sikerült a szépítés, egy beadásra Ibarbo érkezett tökéletesen, és kilőtte a kapu bal oldalát.
A gól úgy látszik lendületet adott a vendégeknek, hiszen a második félidő második percében már jött az egyenlítés, Luca Rosettini labdáját váltotta gólra Farias. Ezt követően több helyzet is akadt, de ismételten a Napoli szerzett gólt, amikor Maggio beadását bólintotta a kapuba De Guzman. Ibarboék azonban megmutatták, hogy nem szabad őket leírni, és ismételten tudtak egyenlíteni. A kolumbiai szélső Farias elé tálalt, aki ezzel 20 perc alatt már a második gólját szerezte. A 84. percben kis híján megszületett az újabb gól, de David López lövése centikkel elkerülte a kaput.


All goals – Napoli 3-3 Cagliari – 23.11.2014 by Gol-Live

Hellas Verona – Fiorentina: 1-2
G: López (39.) ill. Rodriguez (16.), Cuadrado (62.)

Negyed órát követően Cuadrado életerős lövését Rafael bravúrral védte, de a szögletnél már ő is tehetetlen volt. Marcos Alonso tette be a labdát, ami megtalálta Gonzalo Rodriguez fejét, és a védő a kapuba fejelt. A 29. percben tovább növelhette volna előnyét a vendég csapat, Gómez viszont csak a kapufát találta el. A hazaiak túl sok mindent nem csináltak, de szinte a semmiből összehozták az egyenlítést. Nicolas López tüzelt a tizenhatoson kívülről, Neto pedig már nem tudott védeni. Az egy gólpasszt már jegyző Alonso a második félidőben újra főszerepbe került. Előbb kihagyott egy nagy helyzetet, azonban utána már pontosabb volt, az ő beadását váltotta gólra Cuadrado. A Veronának volt esélye az egyenlítésre, de ezt Chrisztodolopulosz elpuskázta, így maradt az 1-2.

Cesena – Sampdoria: 1-1
G: Lucchini (60.) ill. Nica (ög. 77.)

Hatalmas fölényben játszott a Sampdoria, de nem tudta kihasználni a lehetőségeit. Okaka-Chuka komoly helyzetben rontott, majd az égiek is kisegítették a Cesenát, mert Roberto Soriano lövése a kapufán csattant. A 60. percben a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, Lucchini egy szabadrúgást követően fejelt, amit még Romero védett, azonban a kipattanót már bepofozta. A 77. percben sikerült az egyenlítés szerencsés körülmények közt, Nica próbált menteni, viszont a szerencsétlenül ért a labdához, ami így a saját kapujába vágódott. Előbb Cascione eltalálta a keresztlécet szabadrúgásból, de a Csikóhalak örülhettek, hiszen 3 komoly helyzetet is elpuskázott a Sampdoria a végén, így maradt az 1-1.

Parma – Empoli: 0-2
G: – ill. Vecino (45+1.), Tavano (56.)

Elképesztően fontos kiesési rangadót nyert meg az Empoli csapata. Bár a legtöbb statisztikai mutatóban a Parma ellenfele fölé nőtt, a kapu előtt határozottabb volt az újonc. Végül Matias Vecino bizonyult a nyerőembernek, aki lőtt egy gólt, majd kiosztott egy gólpasszt is. A Parma komoly bajban, az Empoli pedig ezzel a győzelemmel picit eltáolodott a kiesőzónától.

Udinese – Chievo: 1-1
G: Di Natale (45+1.) ill. Radovanovic (74.)

Bár a tabellán az Udinese sokkal jobban áll, ez a meccsen egyáltalán nem látszott. A Chievo mezőnyben jobb volt, több lehetőséget is dolgoztak ki, viszont nem tudták bevinni a győztes találatot. Az örökifjú Di Natale góljára a végén Radovanovic válaszolni tudott, így legalább az egyik pontot elvitték a Repülő Szamarak, amire mindenképpen rászolgáltak.Di Natale ezzel a 200. gólját szerezte karrierje során.

Tereh Balázs