Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Rekordot döntött Messi; simán nyert a Barca! – videóval

A spanyol bajnokság 12. fordulójának rangadóján simán 5-1-re nyert a Barca a Sevilla ellen. A mérkőzés fontos pikantériája, hogy Messi gólrekorder lett.

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISIÓN

12. FORDULÓ

Barcelona – Celta Vigo 5-1 (1-0)
G: Messi (21′ 72′ 78′), Neymar (49′), Rakitic (65′) ill. J. Alba – öngól (47′)

A Barca simán nyert még ilyen arányban is a mostanában botladozó Sevilla ellenében. Messi pedig gólrekorder lett. Először csak befogta Telmo Zarra 251 találatát, aztán viszont kettővel le is nyomta a Bilbao volt játékosát. Ezzel az argentin játékos 253 találatnál jár.
A gólcsapot pont ő nyitotta meg a 21. percben. Egy remekbe szabott szabadrúgásból szerezte meg a vezetést La Pulga, azaz A Bolha, Betonak esélyesem volt, 1-0!
A Barca az első félidő végére még nagyobbra növelhette volna előnyét, de Alba passza rövid volt Suárez irányába, valamint Neymar ziccerét fogta a vendégek kapusa, így maradt az 1-0.
A második játékrész egy öngóllal kezdődik. A 47. percben Vitolo vitte el a bal szélen, majd középre teszi a labdát, amibe Jordi Alba kap bele szerencsétlenül, ezzel az öngóllal 1-1! És ráadásul úgy, hogy a Sevillának nem volt kaput eltaláló lövése.
Azonban csak két percig kellett aggódnia a katalán szurkolóknak, hiszen Xavi szabadrúgását követően Neymar csúsztatta meg a labdát, ami ellen Beto semmit sem tehetett, 2-1!
A 65. percben Piqué indítása után Suárez tartja bent a labdát, majd az érkező Rakitic fejére varázsolja azt, ezzel 3-1! A horvát játékos pedig értelemszerűen nem ünnepelte meg a gólt volt csapata ellen.
Hét perccel később pedig jön a második és történelmi Messi gól. Egy szép kontra alkalmával játszott össze Messi és Neymar, amit előbbi góllal fejez be, 4-1 és rekorddöntés! Ez Messi 252. gólja!
A 78. minutumban a négyszeres aranylabdás játékos megrúgja a 3. gólját csak azért, hogy mesterhármassal ünnepelhesse az új rekordját. Ismét Neymarral csinált egy kényszerítőt, majd 16 méterről a jobb alsóba gurít, amiről ugyancsak nem tehet Beto, 5-1!

A Barcelona kedden 20:45-kor játszik legközelebb, mégpedig az Apoel vendégeként a Bajnokok Ligájában.

Szajevics Patrik