Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tíz emberrel is rangadót nyert a Juventus – videóval

A Serie A szombat esti rangadóján a dobogóra hajtó Lazio fogadta a bajnok Juventust, és bár a találkozót tíz emberrel fejezték be a torinóiak, a fővárosiaknak esélyük sem volt vendégeikkel szemben, akik Paul Pogba vezetésével 3-0-s sikert arattak.

Kép forrása: Tuttosport

Lazio – Juventus: 0-3 (0-1)
Róma, Stadio Olimpico. Vezette: Antonio Damato.
Lazio: Marchetti – Basta (Cavanda 87.), De Vrij, Cana, Braafheid – Parolo, Biglia, Lulic – Candreva, Klose (Djordjevic 57.), Keita (F. Anderson 57.). Vezetőedző: Stefano Pioli.
Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Padoin – Pirlo (Vidal 76.), Marchisio, Pogba – Pereyra (Mattiello 72.), Tevez – Llorente (Morata 61.). Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
Gólszerzők: Pogba (24., 64.), Tevez (55.)
Sárga lap: Basta (49-), Lulic (74.) ill. Padion (36.), Lichtsteiner (52.), Bonucci (67.)
Kiállítva: Padion (70.)

A találkozó tétjének megfelelően nem estek egymásnak a felek, az első negyedóra üde színfoltja egyedül Maximiliano Pereyra volt, aki több megindulással is zavarba hozta a hazai védelmet, azonban végül így, vagy úgy, de minden alkalommal sikerült megálljt parancsolni a számára. A félidő derekán aztán a torinóiak kihasználták a rómaiak hibáját, egy elrontott szabadrúgás után Carlos Tevez kapott labdát, az argentin támadó a középen berobbanó Paul Pogba elé emelt, a francia középpályás pedig nem hibázott, és a kapuba passzolt, 0-1.

Szinte azonnal duplázhatott is volna a tehetség, a hazai publikum legnagyobb örömére azonban ezúttal a kapufát találta telibe, így még életben tartva a Lazio reményeit. A játékrész végére meg is élénkültek az égszínkékek, előbb Antonio Candreva szabadrúgása okozott kisebb gondot Gianluigi Buffonnak, majd Keita Baldé Diao tévesztett kevéssel célt.

A fordulás után a Juventus szépen lassan felőrölte ellenfelét, az 55. percben Claudio Marchisio lépett ki, középre lőtt, Tevez pedig higgadtan a jobb alsóba lőtt, 0-2. Nem sokkal később végleg eldőlni látszott a találkozó, Pereyra lekészítését követően Pogba köszönt be másodszor is a rangadón, 0-3.

A 70. minutumban felcsillant némi reményt a fővárosiaknak, Simone Padion kapta meg második sárgáját is, így tíz emberre fogyatkozott a bajnokcsapat. Candreva gyorsan meg is próbált élni a lehetőséggel, de Buffon útját állta, hasonlóan járt az igen aktívan beszálló Felipe Anderson is, így maradt a 0-3.


R@mbo