Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Nem bírt a Genoa az újonccal – eredmények, tabella

A Serie A egyik meglepetéscsapata, a Genoa nem tudott mit kezdeni a zseniális napot kifogó Paulo Dybalával, így végül döntetlenre végeztek Gian Piero Gasperini tanítványai az újonccal.

Kép forrása: palermocalcio.it

Genoa – Palermo: 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Bertolacci (30.) ill. Dybala (7.)

A vendégek támadója, Paulo Dybala gyorsan megmutatta, miért is hozták szóba többek között az Arsenallal. Az ifjú játékos jobbról húzott befelé, majd a tizenhatoshoz érve ballal hatalmas gólt ragasztott a hosszú felsőbe, 0-1. A hazaiak próbáltak gyorsan reagálni a helyzetre, 20. percben már úgy nézett ki össze is jött nekik, Alessandro Matri sarkazott a kapuba, apró szépséghiba, hogy már elhagyta előtte a labda a játékteret, így hiábavaló volt a csatár öröme.

A játékrész derekához érve ismét Dybala villant egyet, ezúttal azonban Giovanni Marchese még menteni tudott, ez pedig sokat jelentett, mivel így kétgólos hátrány helyett egyenlíteni tudott a Genoa. Fél óra után Andrea Bertolacci ébredt a leggyorsabban, és tizenhatról kíméletlenül a jobb alsóba lőtt, 1-1. A gólt követően eléggé felpörögtek az események, előbb Luca Antonelli rontott ziccerben, majd Iago Falqué hibázott nagyot, míg a túloldalt újfent Dybala kevergetett, de ezúttal Mattia Perin le tudta előtte húzni a rolót.

A fordulás után már inkább a mezőnyjátékon volt a hangsúly, a szicíliaiak azonban így is riogatták az ellenfelet, egy órához közeledve Franco Vácquez bombája törte majdnem ketté a jobb kapufát, a 68. percben pedig Perin volt munkában Robin Quaison fejesénél. A hajrához közeledve aztán már Mauricio Pinilla dönthetett volna, de bevetődve négy méterről nem tudott kaput találni a támadó, így maradt az 1-1.

A legvégén még Juraj Kucka és Pinilla is okozott meleg pillanatokat a vendégek kapuja előtt, de a lényeg már nem változott, maradtak az 5. helyen a hazaiak.

Dybala zseniális találata:

Paulo Dybala Goal – Genoa vs Palermo 0-1 [24-11… by livegooals

Serie A, 12, fordulójának további eredményei:
AC Milan – Inter: 1-1
Napoli – Cagliari: 3-3
Hellas Verona – Fiorentina: 1-2
Udinese – Chievo: 1-1
Torino – Sassuolo: 0-1
Parma – Empoli: 0-2
Cesena – Sampdoria: 1-1
Lazio – Juventus: 0-3
Atalanta – AS Roma 1-2


A Serie A állása:
1. Juventus 31 pont, 2. Roma 28 p., 3. Napoli 22 p., 4. Sampdoria 21 p., 5. Genoa 20 p., 6. Lazio 19 p., 7. AC Milan 18 p. (21-17), 8. Udinese 18 p. (15-15), 9. Inter 17p., 10. Fiorentina 16 p. … 18. Chievo 9 p., 19. Cesena 8 p., 20. Parma 6 p.

Góllövőlista élmezőnye:
1. Carlos Tévez (Juventus) 9 gól
2. José Callejon (Napoli) 8 gól
3. Gonzalo Higuaín (Napoli), Mauro Icardi (Inter), Antonio Di Natale (Udinese) 7-7 gól
4. Keisuke Honda (Milan), Filip Djordjevic (Lazio) 6-6 gól
5. Antonio Cassano (Parma), Alessandro Matri (Genoa), Jérémy Ménez (Milan), Paulo Dybala (Palermo) 5-5 gól

R@mbo