Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Derbit és hétközi fordulót rendeznek a szigetországban – előzetes

A Premier League 14. fordulóját kedden, valamint szerdán bonyolítják le. Lesz nyugat-londoni derbi, a City pedig tapadna a Chelsea-re, de ezen kívül több izgalmakat tartogató találkozóra is van kilátás.

Ma este 6 mérkőzést rendeznek meg a szigetország élvonalában: négy mérkőzésen 20:45-kor, kettőn pedig 21:00-kor indul útjának a labda. Idén is elég szoros a verseny, ha a tabellára pillantunk – főleg igaz ez a középmezőnyre, valamint az alsóházra, de az első hely megszerzéséért is több csapat verseng már most. Ennek megfelelően vélhetően a szerda esti Chelsea – Tottenham, valamint a Sunderland – Manchester City meccseket övezi a legnagyobb várakozás. Előbbit már csak azért is, mert nyugat-londoni derbire kerül sor a Stamford Bridge-en, s a Chelsea esetleges győzelmével megerősítheti vezető pozícióját a tabellán. Nem feltétlen lesz könnyű dolguk, a Spurs vasárnap este az Everton ellen bebizonyította, hogy tudnak igazán jól játszani egy-két korábbi megingás ellenére. Izgalmas találkozóra van tehát kilátás Londonban. Szintén szerdán este lép pályára a Manchester City, méghozzá a Sunderland otthonában. A City szombaton rangadót nyert a Southampton vendégeként, így bizakodva várhatják a holnap esti találkozót. Ha a City nyer, a Chelsea pedig veszít, akkor 3 pontra megközelíti a manchesteri csapat a londoni kékeket.

Ezen a két találkozón kívül természetesen még 8 meccs vár a szurkolókra ebben a körben is. Ma este a kieső zóna egyik tagja, a Burnley a 9. Newcastle-t fogadja. Nagy a tétje ennek a meccsnek is – a Burnley menekülne a kiesés torkából, a Newcastle pedig akár feljebb is léphet a tabellán. Szintén hazai pályán léphet pályára még egy kieső zónában tanyázó csapat – az utolsó helyezett Leicesternek papírforma alapján nem lesz könnyű dolga a Liverpool-t fogadva, persze a hazaiak meglephetik a gyengélkedő vörösöket. Még egy vörös gárda pályára lép a mai este folyamán: az egyre jobb formát mutató Vörös Ördögök a Stoke-ot fogadják, s ezen a meccsen is nagy küzdelemre van kilátás. A QPR-ral bezárólag még ma sorra kerül minden kieső helyen álló csapat mérkőzése. A 18. Queens Park Rangers a 8. Swansea vendége lesz. A Liverpool-t nemrég két vállra fektető Crystal Palace a vele azonos pontszámmal rendelkező Aston Villa-t, a szintén 13 pontos West Bromwich pedig az élmezőnyhöz felzárkózni kívánó West Ham-et fogadja.

Holnap a korábban említett londoni derbin a Chelsea a Tottenhamet látja vendégül, de még egy londoni csapat is meccsel aznap este – a 6. Arsenal a 3. Southamptont fogadja. Ezen a meccsen is nagy izgalmakra van kilátás, hiszen mindkét csapatnak igazán szüksége van a 3 pontra, ha versenyben akarnak lenni az élbollyal. A legutóbb Londonban előnyről pontokat hullajtó liverpooli Everton a kieső zóna szele által megcsapott Hull City-t fogadja, valamint a fentebb említett, címvédő Manchester City a Sunderland otthonában játssza le 14. mérkőzését az idei kiírásban.
Nagy valószínűséggel újra izgalmakban és gólokban gazdag mérkőzések várnak ránk, ahogyan egyre jobban kiéleződik a mezőny, ráadásul egy derbire is sor kerül.

Kedd
20:45|Burnley – Newcastle United
20:45|Leicester – Liverpool (Digi Sport 1 – 22:45)
20:45|Crystal Palace – Aston Villa
20:45|Swansea – Queens Park Rangers
21:00|Manchester United – Stoke City (Digi Sport 1)
21:00|West Bromwich Albion – West Ham United

Szerda
20:45|Arsenal – Southampton (Digi Sport 1 – 22:55)
20:45|Chelsea – Tottenham Hotspur (Digi Sport 1)
20:45|Everton – Hull City
20:45|Sunderland – Manchester City

Nagy Dávid