Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Csoportelső a Barca; az Ajax indulhat az EL-be – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének 6. fordulójában a Barcelona 3-1-re verte a PSG-t, ezzel csoportelső lett, a csoport harmadik helyéért való küzdelmet pedig az Ajax nyerte.

uefa.com

Bajnokok Ligája – Csoportkör
F csoport

Barcelona – Paris – Saint Germain 3-1 (2-1)
G: Messi (19′), Neymar (41′), Suárez (77′) ill. Ibrahimovic (15′)

A Barcelona elég nehézkesen kezdte a mérkőzést, és bár náluk volt az első 15 percből 13-at a labda, mégis a PSG szerzett vezetést. A jobb oldalt építette fel támadását a Párizsi csapat, majd végül Matuidire passzoltak fel egy labdát, ő lekészíti Ibrahimovicnak, a svéd csatár pedig higgadtan belövi a bal alsóba, 0-1! Nem sok kellett azonban a katalánoknak az egyenlítéshez. Mascherano indítja Suárezt, aki eltöri a labdát, de így lesz jó Messinek, aki remekül érkezett, 1-1! Ezután voltak itt is, ott is helyzetek, de a hazaiaknak sikerült betalálni Neymar révén. A Brazil játékos egy labdaszerzés után kapta Iniestától a labdát, majd két csel után 25 méterről a bal alsóba tekeri, 2-1!
A második félidőben ugyanúgy mezőnycsata folyt, és mindkét csapat dolgozott ki helyzeteket, de a legnagyobbat talán Lucas puskázta el, miután szépen becselezte magát az ötösig, de a kipattanóból Cavani és Matuidi is szerezhetett volna gólt, azonban Bartra vezérletével a védelem állta a sarat. A 77. minutumban azonban Messi indított meg egy szép támadást, amiben részt vett Xavi, és Neymar is, majd a gólszerző Suárez, aki a brazil támadó lövését követően érkezett a Sirigu által kiütött labdára, 3-1! Suáreznek nagyon kellett ez a gól, és a csapattagok is érezték ezt.
Így a Barcelona végül 3-1-es sikert aratott, és csoportelsőként jut tovább.

Ajax – Apoel 4-0 (1-0)
G: Schöne (45+1′ – büntetőből, 50), Klaasen (53′), Milik (74′) ill. –

Az Ajax óriási mezőnyfölényben volt és végig támadott a mérkőzésen, és nem is meglepő ez a nagyarányú győzelem, sőt a vendégek örülhetnek, hogy megúszták ennyivel. Az első gólig azonban egy büntető kellett, amit jogosan kaptak a hazaiak, és Schöne higgadtan értékesíti is azt, 1-0!
A második játékrészt góllal kezdi a hazai gárda és ismét Schöne a gólszerző, egy gyönyörű támadás után kapta a finn Miliktől a labdát, és higgadtan rúgta a jobb alsóba, 2-0!
Az 53. percben pedig végleg eldől a találkozó! Kishna beadására érkezik remekül érkezik Klaasen, ezzel 3-0!
Az Ajax ezek után visszább vett, de még így is futotta nekik egy gólra, Milik révén, ezzel kialakul a 4-0-ás holland siker!
Így az Apoel búcsúzik az Ajax pedig az Európa Ligában folytathatja.

Az F csoport végeredménye:
1. Barcelona 15 pont
2. Paris – Saint Germain 13 pont
3. Ajax 5 pont
4. Apoel 1 pont

Szajevics Patrik