Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négy gól és újabb dortmundi blama – videóval

A Bundesliga 16. fordulójában a küszködő Dortmund az élre vágyó Wolfsburgot fogadta. Igazi rangadó lehetett volna ez a a javából, de a Borussia gyengélkedése miatt nagy szakadék tátong a két csapat között a tabellán.

Naldo pontot mentett a Signal Iduna Parkban (forrás: kicker.de)

Borussia Dortmund – VfL Wolfsburg 2-2 (1-1)
Helyszín: Signal Iduna Park – 80. 467 néző
Vezette: Tobias Welz
Gólszerzők: Aubameyang (8′), de Bruyne (29′), Immobile (76′), Naldo (85′)
Sárga lap: Subotic (74′)

Borussia Dortmund: Langerak – Schemlzer, Hummels, Subotic, Durm – Kehl – Großkreutz, Gündogan (Kirch 75′), Bender, Aubameyang – Immobile

VfL Wolfsburg: Benaglio – Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez – Luiz Gustavo (Arnold 79′), Guilavogui – De Bruyne, Vierinha (Caligiuri 63′), Dost, Perisic (Olic 84′)

A mérkőzést nagy lendülettel kezdték a csapatok. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy már a 4. percben helyzetbe került a vendég csapat. De Bruyne találta magát szembe Langerak kapussal, ám a belga lövését tudta védeni a hazaiak ausztrál hálóőre, a labda azonban kipattant, így újra a VfL játékosa elé került, de az ismétlés már a kaput sem találta el. Nem kellett sokat várni a Dortmund válaszára, olyannyira, hogy a BVB az első nagy helyzetét góllal fejezte be. A 8. percben Aubameyang szerezte meg a hazai klub számára az előnyt, miután Immobile nem sokkal az alapvonal előtt ívelte be a labdát (1-0). Viszont a vendégek részéről a 29. percben jött is az egalizálás egy pontrúgást követően. Az elején nagy helyzeteket elpuskázó de Bruyne állt a labda mögé egy szabadrúgásnál, majd a sorfal mozdulatlan maradt, a labda pedig a kapuban landolt. Langerak leért a lövésre, de épphogy becsusszant keze alatt a hálóba a játékszer (1-1).  Igyekezett a Dortmund megrázni magát. Ennek első jele a 37. percben az volt, hogy Immobile kis híján gólt szerzett, ám Benaglio résen volt. Csak két percet kellett várni, amikor esély kínálkozott a újabb gólszerzésre, de ekkor már a Wolfsburg került helyzetbe a gólszerzőjük révén. Kevin de Bruyne nagy lövést eresztett meg, viszont a labda a blokkoló védőről lepattant. Több gól nem született az első játékrészben, így 1-1-es állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész is mozgalmasan kezdődött, hiszen már a 49. percben esély adódott a gólszerzésre. Ekkor Langeraknak kellett hárítania Vierinha próbálkozását. Az 56. minutumban a túloldalon adódott lehetőség a vezetés megszerzésére, de Benaglio bravúros védést mutatott be Immobile lövését követően. Rögtön ezután szöglettel jöhetett a Dortmund, majd a beívelés nyomán Hummels szeretett volna gólt szerezni, azonban a labda útját állta egy védő, így újabb sarokrúgással jöhetett a BVB, de ezt már nem követte újabb nagy helyzet. Lendületben maradtak a sárga-feketék, hiszen a 65. percben Immobile állt közel a gólszerzéshez, de szólója után a vendégek tizenhatosán belülről ellőtt labda a kapu mellé szállt. A 76. percig kellett várni az újabb nagy lehetőségre, amely már nem maradt kihasználatlanul. Újra Immobile volt a főszereplő, akinek ekkor sikerült bevennie Benaglio kapuját 20 méterről megeresztett bombájával (2-1). Már zsebben érezhette a három pontot a hazai együttes, amikor Immobile vezetést érő találata után kilenc perccel Naldo egalizált egy szöglet utáni fejessel a dortmundi védelem szétesésekor (2-2). Egyik csapat sem lehet elégedett a döntetlennel. A Wolfsburg nem tud zárkózni a listavezetőhöz az újabb döntetlen után, míg a Dortmund továbbra sem tud eltávolodni a kiesőzónától. A VfL-ről már lehetett tudni, hogy biztosan maradnak másodikok a forduló után, de a Borussia is maradt ott, ahol az előző kört zárta, tehát a 16., helyosztót érő pozícióban.

http://www.dailymotion.com/video/x2csm35_all-goals-borussia-dortmund-2-2-wolfsburg-17-12-2014_sport

A mérkőzés összefoglalója

Nagy Dávid