Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Róma vs Milánó – előzetes

A sors fintorának köszönhetően egy fordulón belül farkasszemet néz a két milánói gigász a két rómaival.

SA 2014 2015 K+ëSZ

Fontos megemlíteni, hogy a forduló már a mai nap folyamán megkezdődik a Cagliari – Juventus, illetve a Napoli – Parma összecsapásokkal. Erre azért van szükség, mert az olasz szuperkupát december 22-én, tehát hétfőn rendezik Katarban. A Juventus egy kisebb hullámvölgyben van jelenleg, utolsó 3 tétmeccsét mind döntetlenre adta, remek alkalom nyílik számukra, hogy az iszonyatosan formán kívüli Cagliari ellen visszataláljanak a helyes útra. A Napoli hazai pályán fogadja a sereghajtót, ők is javíthatnak a múlt fordulóban elszenvedett vereség után.

Szombaton a hosszú idő után vereséget szenvedő Sassuolohoz látogat a Cesena. A Csikóhalaknál már edzőváltás is történt, de nem tudnak kikászálódni a mély gödörből, amiben benne vannak. Továbbra is az első fordulóban aratott győzelmük az egyetlen, és kezdenek egyre távolabb kerülni a biztonságot jelentő 17. helytől. A Sassuolo múlt héten vereséget szenvedett a Palermotól, most azonban itt a remek alkalom, hogy megmutassák, hogy az csak egy kisiklás volt, és nagyon is komolyan gondolják az európai kvalifikációról dédelgetett álmaikat.
Este rangadót rendeznek, a Milan látogat a Romához. A Rossoneri végre valahára le tudott győzni egy nála előrébb található csapatot, a Napolit, de most talán még nehezebb dolguk lesz. A Farkasok a bajnokságban megállíthatatlannak tűnnek, és ott lihegnek a Juventus nyakán. Az Olimpicoból eddig csak a Sassuolo tudott pontot szerezni, ami nem túl kedvező előjel a milánóiak számára. A Napoli ellen aratott sikerből azonban erőt meríthetnek Inzaghiék, megmutatták, hogy remekül tudnak kontrázni, és amíg Ménez meg Honda ennyire érzi egymást elől, addig a támadások felől annyira nem kell aggódni. A komolyabb bajok a védelemben vannak, Boneráéknak nagyon fel kell kötniük a gatyájukat, ha nem akarják, hogy Iturbe, Ljajic vagy Gervinho nemes egyszerűséggel átrohanjon rajtuk.

Vasárnap ebédidőben pikáns meccsnek nézünk elébe, a veronai városi derbi vár ránk. Most a Hellas lesz a pályaválasztó, a mérkőzésnek pedig azért van még az átlagnál is nagyobb jelentősége, mert a vesztes csapat vészesen közel kerülhet a kiesőzónához. Ebből a szempontból a Chievo áll rosszabbul, akik egy esetleges győzelemmel sem tudnának városi riválisuk elé kerülni, de az utóbbi hetekben egyre több életjelet mutattak, csak ne lett volna az Inter elleni vereség. A Hellas pont fordított utat járt be, kiábrándító játék, és több zsinórban elszenvedett vereség után a múlt fordulóban nyerni tudtak az Udinese ellen, ami lendületet adhat nekik.
Délután figyelhetjük az Atalanta – Palermo összecsapást, ahol, ha Dybala folytatja jó formáját, és az eredmények is kedvezően alakulnak, egész a 6. helyig repítheti a Palermot. A formába lendülő Fiorentina számára már lőtávolságon belül van a BL-selejtezőt érő 3. hely, ahhoz, hogy odáig felkússzanak a masszív Empolit kell felülmúlniuk. Ebben az időpontban rendezik a Sampdoria – Udinese összecsapást is. A genovaiak még mindig csak egyetlen vereséget számlálnak, pontot raboltak már a Romától és a Juventustól is, és jelenleg holtversenyben állnak a 3. helyen. Ellenfelük a végtelenül hektikus Udinese lesz, akikről soha nem lehet tudni, hogy mit várjon tőlük az ember. A másik genovai is ekkor fog pályára lépni, ők a Torinohoz látogatnak. A Grifoni az előző körben szenvedte el mindössze a 3. vereségét a szezonban, így egyértelműen ők a találkozó esélyesei. Úgy meg pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a Torino ember emlékezet óta nem kóstolta meg a győzelem ízét.
20:45-re maradt még egy igazi rangadó, a római sasok a San Siroba látogatnak az Interhez. A Lazio lassan újra formába lendül, legutóbbi 3 meccsen megszerzett 7 pontjukkal felkúsztak a táblázat 3. helyére. Ellenfelük az az Inter lesz, amelyik az előző fordulóban aratta első győzelmét Mancini irányítása alatt a bajnokságban. Mindkét együttes kezd összeállni, így egy nagyon izgalmas összecsapás elé nézünk. A Sasok támadósora a 3. legjobb a ligában (holtversenyben a Napolival), míg az Inter védelme botrányos, már 21 kapott gólnál járnak. A mérkőzésnek külön pikantériát adhat Nemanja Vidic, aki távozással fenyegetőzik amennyiben nem kerül be a kezdőbe.

A forduló mentrendje:

Csütörtök:
19:00 Cagliari – Juventus Digi 1
21:00 Napoli – Parma Digi 1

Szombat:
18:00 Sassuolo – Cesena SportKlub
20:45 Roma – Milan Digi 1

Vasárnap:
12:30 Hellas Verona – Chievo SportKlub
15:00 Atalanta – Palermo
15:00 Fiorentina – Empoli SportKlub
15:00 Sampdoria – Udinese
15:00 Torino – Genoa
20:45 Inter – Lazio Digi 1

Tereh Balázs