Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az utolsó pillanatban mentett pontot a Cesena

A Sassuolo egy erősen vitatható büntetővel ugyan megszerezte a vezetést, a kiesés ellen küzdő Cesena azonban a 94. percben még egyenlíteni tudott.

Kép forrása: cesenacalcio.it

Kép forrása: cesenacalcio.it

Sassuolo – Cesena: 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Zaza (76. – büntetőből) ill. Zé Eduardo (90+4.)

A találkozót Simone Zaza lehetősége nyitotta meg, az olasz válogatott támadó azonban célt tévesztett, majd a játékrész közepén ismét az ő lába sült el, de a siker ezúttal is elmaradt. Fél órához közeledve a másik sztárcsatár, Domenico Berardi is megmutatta magát, többször is próbára tette Nicola Lealit, a kapus azonban állta a sarat. A 40. percben már úgy nézett ki megtört a jég, de végül Sapir Taider bombája is elakadt valahogy az ifjú hálóőrben, aki a hajrára még egy bravúrt tartogatott, akkor Antonio Floro Flores fejesét tolta valahogy ki.

A fordulás után újfent Zaza mutatta meg magát, de Leali sokadszor is győzni tudott, majd egy órához közeledve megismétlődött a párharc, de az eredmény változatlan maradt. A második 45 percben már a kiesés elől menekülő vendégek is oda-odaértek, a 70. minutumban Francesco Acerbinek kellett nagyot mentenie a kapu torkánál. Negyed órával a vége előtt minden eldőlni látszott, Angelo Cervellera fújt be könnyű síppal egy büntetőt, Zaza pedig már nem hibázott, és kíméletlenül a bal alsóba lőtt, 1-0.

A legvégén beért a kétségbeesetten támadó Cesena nyomása, André Defrel próbálkozását Alberto Pomini bravúrral ugyan még védeni tudta, a hosszabbítás utolsó percében viszont tehetetlen volt, Zé Eduardo bólintott a hálóba, 1-1.

R@mbo