Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Barcelona hozta a szombat délutáni kötelezőt – videóval

A Spanyol bajnokság 16. fordulójának szombat délutáni mérkőzését végül simán hozta a Barcelona a Córdoba ellenében.

www.marca.com

www.marca.com

SPANYOLORSZÁG

PRIMERA DIVISION
16. FORDULÓ

Barcelona – Córdoba 5-0 (1-0)
G: Pedro (2′), Suárez (53′), Piqué (80′), Messi (82′ 90+1′) ill. –

A Barcelonának kötelező volt hoznia a találkozót azok után, hogy a Getafe ellen idegenben csak 0-0-ás döntetlent ért el a csapat, plusz azért a Camp Nouban mindig illendő egy ilyen csapat ellen nyerni. Az első gól nem is váratott sokat magára, hiszen a 2. percben Rakitic átadása után Pedro szépen veszi át a labdát, majd 6-7 méterről a léc alá vágja a labdát, 1-0! A spanyol válogatott szélső remek formában van, a Huesca ellen 45 perc alatt mesterhármasig jutott, és ezzel a góllal legutóbbi 6 meccsén 6 gólig jutott. Az első játékrészben már nem igazán történt érdekes eset, maximum Iniesta és Pedro gyönyörű kényszerítője, a vendégeknek egyetlen lövése volt, ami egy kicsit megtréfálta Claudio Bravot, de a chilei kapus résen volt, és védeni tudott.
A második félidőben azonban gálázott a Barca. Végre sikerült betalálnia Luis Suáreznek, az uruguayi Pedro passzát követően tudott betalálni, 2-0! Óriási megkönnyebbülés így menni szünetre Suáreznek, hogy végre a bajnokságban is sikerült betalálnia. A katalánok ezután kicsit visszavettek, de az utolsó 10 percben még háromszor is betaláltak. Előbb Piqué érkezett Xavi szabadrúgására, és erőből, védhetetlenül bólint a kapuba, 3-0! Ez volt Piqué harmadik gólja idén, mindhárom fejesből. Két perc múlva betalált Messi is csak, hogy teljes legyen a kép. Egy szöglet után a lecsorgót varrta a jobb felsőbe az Argentin játékos, ráadásul jobbal, ezzel 4-0! És Messi még egyszer beköszönt, egy beadás után jobbal gyönyörűen kapja le a labdát, és utána kirúgja a bal alsót, 5-0! Gyönyörű találat volt ez is. A végeredmény pedig maradt is ennyi. Messi duplázott, Suárez betalált, és nyert a Barca. azt hiszem ezzel ki is elégtették szurkolóikat a katalánok.
A Barcelona egy pontos hátránnyal tér pihenőre, de a Real Madrid egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A katalánok majd a Real Sociedad elleni idegenbeli mérkőzésen térnek vissza a pihenőből.

https://www.youtube.com/watch?v=m5AbPmT9AU4

Szajevics Patrik