Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Parádés helyzetek Gelsenkirchenben; döntetlen Leverkusenben – videóval

A német pontvadászat 17.,  utolsó őszi fordulójának szombat délutánján pályára lépett több élmezőnyben szereplő csapat, mint például a Schalke, vagy éppen a rossz sorozatból gyenge szériába átcsapó Augsburg, valamint a parádésan pontot mentő Frankfurt is az élre törő Leverkusen otthonában.

Bellarabi a végjátékban mentett pontot (forrás: kicker.de)

Schalke 04 – Hamburger SV 0-0
Helyszín: Veltins-Arena, Gelsenkirchen – 61.943 néző
Vezette: Markus Schmidt
Sárga lap: Behrami (42′), Höger (69′), Cleber (81′)

Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Santana, Neustädter, Fuchs (Ayhan 46′), Barnetta (Sane 65′), Höger, Uchida – Aogo – Choupo-Moting, Huntelaar

Hamburger SV: Drobny – Götz, Djorou, Cleber, Ostrzolek – Behrami – Müller, Holtby, Jiracek, Gouaida – Rudnevs

A Schalke a Köln elleni vereség után a hétközi fordulóban már javítani tudott a Paderborn otthonában, ezúttal pedig a táblázat alsóházában szereplő Hamburgot látta vendégül.
A mérkőzés első félidejében sokkal többet volt a labda a hazaiaknál, ráadásul helyzeteket tekintve is csak a Schalke volt a pályán az első 45 perc során.
Már az első percben gól születhetett volna, amikor Barnetta lőhetett kapura, ám lövését a vendégek kapusa, Drobny hárítani tudta. Az alaphangot tehát megadták a hazaiak, és ezt követően szinte futószalagon jöttek a helyzetek. A második percben Huntelaarnak voltak gólra törő céljai, de az ő lövése sem landolt a vendégek hálóját, de a felső lécet eltalálta a holland támadó egy szöglet után. A 8. percben újra Barnetta, valamint Drobny voltak a főszereplők: a hazaiak svájci játékosának lövése után bravúrt mutatott be a Hamburg hálóőre. Újból csak egy perc telt el és Barnetta lövése után megint Huntelaar próbálkozott, de a Schalke játékosa ekkor sem tudott túljárni Drobny eszén. A következő lehetőségre már többet kellett várni, a 20. percben került arra sor. Choupo-Moting a vendégek kint álló kapusát igyekezett átemelni, ám próbálkozása nem ment be. Ezt követően 3 perccel később harmadjára került nagy helyzetbe Barnetta, viszont közelről a kapu közepébe akart lőni, de ismételten védeni tudott a kikötővárosiak hálóőre. Egyre többen kerültek helyzetbe hazai oldalon – a 27. percben az osztrák Fuchs szeretett volna gólt, szerezni, de nem sikerült eltalálnia a kaput. Fuchs helyzete után nem sokkal helyzetbe került a Hamburg is, de Jiracek lövése elkerülte Fährmann kapuját. A 36. percben szabadrúgást végezhettek el a hazaiak, melynek beívelésére Höwedes érkezett, de fejesét védeni tudta Drobny. A hazaiak kapusának úgy tűnt, képtelenség gólt lőni ezen a meccsen. A 46. percben majdnem megbosszulta magát a hazaiak sok kihagyott helyzete, hiszen Rudnevs lövése kicsivel kerülte el a Schalke kapuját. Gólt nem, de sok-sok helyzetet feljegyezhettünk az első félidőben, így 0-0-ás döntetlennel vonultak pihenni az együttesek.

A második félidő nem sikeredett annyira mozgalmasra, mint az első, de így sem volt helyzetből hiány. Igaz, a 77. percig kellett várni az első komolyabb lehetőségre, amikor a Hamburg szerezhette volna meg a vezetést, de Mohamed Gouaida lövése után Fährmann bravúrja miatt nem született gól. Innentől kezdve viszont újból felpörgött a meccs a végére. A 80. minutumban Choupo-Moting kiváló lövését ugyanolyan jelzővel illethető védés követte, hiszen Drobnynak sikerült kitornásznia a léc alól a labdát, így gól ekkor sem született, egy szöglettel kellett beérnie a Schalkénak. A véghajrában újra kapufát lőtt a hazai csapat, de találat ebből sem lett. Neustädter lövését követően csattant kapufán a labda. A nagyszámú helyzet ellenére egyetlen gól sem született ezen a mozgalmas találkozón, amelyet végig irányítani tudott a Schalke. Bánkódhatnak a hazaiak, hogy nem sikerült megszerezniük a győzelmet, ma nem volt szerencséjük. A Schalke így maradt az 5., és biztosan innen várhatják a tavaszi folytatást. A Hamburger SV pedig a 14. helyről várhatja majd a szezon második felének kezdetét.

A mérkőzés összefoglalója

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt
Helyszín: BayArena, Leverkusen
Vezette: Wolfang Stark
Gólszerzők:
Meier (37′), Bellarabi (83′)
Sárga lap: Spahic (28′), Kießling (58′), Chandler (64′), Wendell (74′), Hildebrand (90+1′)

Bayer Leverkusen: Leno – Wendell, Spahic, Toprak, Jedvaj – Rolfes (Brandt 71′), Bender – Son (Drmić 75′), Calhanoglu, Bellarabi – Kießling

Eintracht Frankfurt: Hildebrand – Chandler, Madlung, Anderson, Oczipka – Piazon, Stendera (Kittel 70′) – Hasebe, Inui (Medojevic 83′)  – Meier, Seferovic (Kadlec 90+3′)

Az élmezőnyt erősítő, valamint az európai kupaszereplést érő helyekre pályázó csapatok csaptak össze Leverkusenben – a Bayer ellenfele a Frankfurt volt. A hazaiak a hétközi fordulót győzelemmel zárták, míg a Frankfurt drámai végjátékban mentett pontot nyolcgólos meccsen Berlinben.
A mérkőzés első nagy helyzetére a 35. percben került sor, amikor a vendégek támadója, Meier igyekezett gólt lőni, ám próbálkozását Leno szögletre mentette. A szögletkor viszont Jedvaj rántotta le ellenfelét, így Wolfgang Startk a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé Meier állt, és értékesítette is a megígtélt büntető (1-0). Az első félidőben több nagy helyzet és gól sem esett már, így a Frankfurtiak bizakodva vonulhattak pihenőre.

A második félidő végégig kellett várni egy újabb, kiemelendő helyzetig, ami egyben a hazaiak válasza is volt Meier vezető találatára. Bellarabi Bender labdáját követően vette sikeresen célba Hildebrand kapuját (1-1). Helyzetek még jutottak a végére, több gól azonban már nem. Nem sokkal az egyenlítő találat után újra Bender volt az, aki helyzetbe játszotta társát, de Kießling lövése ha kevéssel is, de elkerülte a Frankfurt kapuját A 87. percben. A rendes játékidő utolsó percében is volt esélye a Leverkusennek megnyerni a meccset, de Brandt lövését védeni tudta Hildebrand, így meg kellett elégedniük a csapatoknak a döntetlennel. Ez az eredmény elég volt arra, hogy ne tudják megelőzni a Leverkusent az őszi szezon során, hiszen számukra kedvezően alakult az Augsburg – Mönchengladbach meccs eredménye. A Bayer semmiképp sem léphetett volna a 2. helyezett Wolfsburg helyébe, de alighanem hiányozni fog ez a két elhullajtott pont a Gyógyszergyáriaknak. A Frankfurt 7. a mérkőzés után, de többen is előzhetik az Eintrachot még a forduló során.

A találkozó góljai

Nagy Dávid