Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chievo nyerte a veronai derbit

A Chievo Alberto Paloschi lesgóljával legyőzte városi riválisát a Hellast, ezzel pedig elmozdult a kiesőhelyről Rolando Maran együttese.

Alberto Paloschi döntötte el a veronai derbit (Fotó: Tuttosport)

Alberto Paloschi döntötte el a veronai derbit (Fotó: Tuttosport)

Hellas Verona – Chievo Verona: 0-1 (0-0)
Gólszerző: Paloschi (81.)

Derbihez híven forrtak az indulatok a találkozón, amelyen már a nyitójelenet is borzolta a kedélyeket, Luca Toni és Alessandro Gamberini akaszkodott össze a tizenhatoson belül, végül mindketten a gyepen kötöttek ki, Gervasoni sporttárs pedig nagy felháborodásra a hazaiak ellen hozott ítéletet. A játékrész további részében sem a helyzeteké volt a főszerep, bár a 19. percben Nené egy igen tetszetős ollózást is bemutatott, de kaput nem sikerült találnia a szélsőnek. A félidő végéhez közeledve Toni is tüzelt, de Albano Bizzarrinak nem kellett idegeskednie, majd zárásként a Chievo is célba talált, Ivan Radovanovic távoli bombája adott munkát Francesco Benussinak.

A fordulás után Riccardo Meggiorini tesztelte a hazaiak kapusát, majd egy óra játékot követően Radovanovic tüzelt félpályáról, és Benussi nélkül be is akadt volna a középpályás próbálkozása. A 65. percben megszülethetett volna a Hellas előnye, Nené azonban ötről fölé bólintott, így maradt a 0-0. A hajrára fordulva aztán megtört a jég, egy bal oldali beadást – az egyébként lesen helyezkedő – Alberto Paloschi fejelt védhetetlenül a rövid felsőbe, 0-1. A végén a hazaiak még Javier Saviolát is bevetették, de most ő is kevés volt, derbit nyert a Chievo.

R@mbo