Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Roma nem bírt a tízemberes Milannal

A Roma hiába játszott 20 percet emberelőnyben a Milan elleni rangadón, nem tudott győzni, így hárompontos előnnyel fordulhat a Juventus.

Kép forrása: Facebook/ASRoma

Kép forrása: Facebook/ASRoma

AS Roma – AC Milan: 0-0 (0-0)
Róma, Stadio Olimpico. Vezette: Nicola Rizzoli.
Roma: De Sanctis – Maicon (Torosidis 81.), Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas – Keita, De Rossi (Destro 74.), Nainggolan – Florenzi (Ljajic 66.), Totti, Gervinho. Vezetőedző: Rudi Garcia.
Milan: D. Lopez – Bonera, Mexés, Zapata, Armero – Poli (Muntari 80.), De Jong, Montolivo – Bonaventura, Honda (Alex 72.) – Ménez (El Sharaawy 88.). Vezetőedző: Filippo Inzaghi.
Sárga lap: Maicon (60.), Florenzi (64.), De Rossi (74.), Destro (86.) ill. Armero (49.), De Jong (68.), Mexés (86.)
Kiállítva: Armero (70.)

A lombardok kezdték jobban a találkozót, előbb Keisuke Honda, majd Andrea Poli tesztelte Morgan De Sanctist, a rutinos kapus pedig megfelelt a vizsgán. Az idő előrehaladtával egyre inkább átvették az irányítást a fővárosiak, ezt Francesco Totti szabadrúgása is jelezte, a 29. percben pedig Gervinho is villant, de Diego Lopez a helyén volt. Fél óra játék után büntetőt reklamáltak a hazaiak, Nigel De Jong ért bele egy szögletnél kézzel a labdába, Nicola Rizzoli sípja ellenben néma maradt.

Nem sokkal később De Sanctis puskázott el egy kirúgást, Poli meg is próbálta megbosszulni ezt, de 40-ről pontatlan volt a középpályás, maradt a 0-0. A hajrára fordulva a 250. Serie A-s mérkőzését játszó Philippe Mexés is lőtt egyet közel félpályáról, nem is volt rossz a kísérlet, De Sanctis azonban a helyén volt.

A fordulás után ismét a vendégek vették kezükbe az irányítást, előbb a 100. Serie A találkozóját játszó Jérémy Ménez tesztelte De Sanctist, majd Poli durrantott mellé, végül pedig Giacomo Bonaventura nézte meg a jobb alsó sarkot. Bő egy óra játék után Riccardo Montolivo is elsütötte a lábát, de a rutinos kapuson a vendégek kapitánya sem tudott kifogni.

A 74. percben komoly fordulat következett be a rangadón, Pablo Armero keze találkozott a játékszerrel, Rizzoli sporttárs pedig végül úgy döntött, idő előtt mehet zuhanyozni a kolumbiai bekk. A hajrára fordulva Diego Lopez nézte el a labdát, de a hálóőr szerencséjére Vasilis Torosidis éles szögből nem talált kaput. A kiállítást követően mindent megtett a Roma, meg is volt a lehetőség a hazaiak számára, Gervinho azonban nem tudta mattolni Diego Lopezt, így maradt a 0-0.

R@mbo