Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Toni Kroos fantasztikus rekordja

Igazi sikerkorszakot él át Toni Kroos a Real Madrid labdarúgója. A középpályás egy esztendő leforgása alatt vált háromszoros világbajnokká, ugyanis a Bayern München után a királyiakkal is elhódította a klubvilágbajnoki címet, míg a nyáron hazája nemzeti csapatával világbajnok lett. Noha a nemzeti csapattal megszerzett elismerés közel sem említhető egy lapon a mostanival, nem mindennapi rekordról beszélhetünk. 

TONIKROOS

A 24 esztendős Kroos egy idénnyel korábban a Bayern München vezéreként ünnepelhetett Bajnokok Ligája győzelmet, melynek következtében a német rekordbajnok utazhatott a Klubvilágbajnokságra, melyet aztán a Raja Casablanca ellenében megnyertek. A forgatókönyv Madridban is hasonlóra sikeredett, igaz a Bajnokok Ligája győzelemnek nem volt tagja Kroos, viszont a mostani tornán ott volt és a San Lorezno ellenében a csapattal együtt sikeresen abszolválta a finálét. Azt, hogy ennek a trófeának mekkora az értéke két szempontból lehet nézni. Egy az, hogy nagyon kevés labdarúgónak adatik meg ez a cím, azonban szakmailag úgymond igen könnyű elnyerni egy európai csapat számára, hiszen az ellenfelek nem túl nívósak. Egy biztos, idáig el kell jutni…

Végezetül pedig a csúcsok csúcs, a Nationalelf, Brazília és a nyári világbajnokság…! Kroos egy év alatt háromszoros világbajnokká vált. Erre korábban még soha senki nem volt képes.

Őszi Ádám