Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Utolsó perces góllal nyert a Sunderland a Tyne–Wear derbyn – videóval

Tyne–Wear derbyt nyert a Sunderland a Newcastle vendégeként, a Premier League idei döntetlenkirálya az utolsó pillanatokban döntötte saját javára a meccset. Mondani sem kell, a St. James parkban igen fagyottá vált a hangulat a lefújást követően. 

10339401_986891021325019_1124573344332235828_o

Newcastle United – Sunderland 0-1 (0-0)
G:
 – ill. Johnson (90.)

Habár mezőnyben szinte egyenlőek voltak a felek, nagyobb helyzeteket mégis a Sunderland tudott kialakítani. A 23. percben jegyezhettük fel az első komolyabb lehetőséget, egy rögzített szituációt követően Wickham fejelhetett meglehetősen tisztán, ám Alnwick nem avatkozott játékba, a labda jócskán elkerülte a bal oldali kapufát. Pár perccel később aztán forgácsolódott a kapuvas, Fletcher lökete a felsőlécet érintve hagyta el a játékteret. Az első fél óra végére kanyarodva aztán Wickham eresztett el egy sistergős löketet, Alnwick pedig hatalmas bravúr bemutatva a kapufára tolta a labdát. Hiába a vendég lehetőségek, kis híján a Newcastle hagyta el előnnyel a játékteret, ehhez azonban pontosabban kellett volna célozni. Perez lökete centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

10828149_986889881325133_8634991878428755270_o

A második játékrész egy sistergős Fletcher lökettel indult, ám a labda nem talált kaput, a felső kapuvas felett hagyta el a játékteret. Ez követően percekig állt a játék, ugyanis Steven Taylor csúnyán ütközött a kapufával, arcán a bőr felrepedt, percekig állt a mérkőzés. Csodával határos módon, Taylor vállalta a játékot, erre nem sokan számítottak az eset láttán. A 63. percben aztán Pantilimon is nyújtózkodásra kényszerült, a román kapuvédő bravúrosan tolta szögletre Perez felső sarokba tartó belsőzését. Tíz perccel később aztán egy az egyben ugorhatott ki Armstrong, aki önző volt és kissé éles szögből Pantilimont találta telibe, ahelyett, hogy a középen üresen érkező társat választotta volna. Ezekben a percekben a Szarkák eldönthették volna a mérkőzést, Ameobi ültette be a hintába védőjét, majd lőtt, azonban Pantilimon jó helyen volt és könnyedén védett. A túloldalon aztán remekül ült egy kontra, Johnson ugrott ki remekül, majd elküldte Coloccinit, a lövés azonban jócskán mellé tekeredett. A rendes játékidő utolsó percében Cisse eresztett el egy jókora löketet 27 méterről, Pantilimon ujjheggyel tudott szögletre menteni. A szögletet követően kontrát indított a Sunredland, melynek végén Johnson lőtt a kapuba.. A hosszabbításban aztán kis híján kettő lett a vége, Larsson ugrott ki remekül, Colocinit és a kapust is kicselezte, ám túlságosan kisodródott és csupán az oldalhálót sikerült eltalálni. Szezon béli harmadik győzelmét könyvelhette el a Sunderland, mely immáron négy pontra van a kiesőzónától. A vendég játékosok úgy örültek a Tyne–Wear derby győzelemnek, mintha FA-Kupát nyertek volna. Végülis számukra ez volt az év legfontosabb meccse.


Johnson Gooal 0:1) Newcastle United vs… by livegoals1

Őszi Ádám