Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Napoli megtörte a Juve győzelmi sorozatát – videóval

Egészen heroikus drámai küzdelembe és tizenegyesekbe torkollott az olasz szuperkupa. 

Forrás: facebook.com

Higuaín a végén egyenlített – Forrás: facebook.com

Juventus – Napoli: 2-2 (büntetőkkel 5-6)
G: Tévez (5., 106.) ill. Higuaín (68., 118.)
Juventus: Buffon – Lichtsteiner (Padoin 79.), Bonucci, Chiellini, Evra – Pirlo (Pereyra 66.), Marchisio, Pogba – Vidal – Tévez, Llorente (Morata 106.)
Napoli: Rafael – Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – Gargano, David Lopez (Inler 91.) – De Guzman (Jorginho 106.), Hamsik (Mertens 79.), Callejón, Higuaín
Sárga: Pereyra (70.), Tévez (108.) ill. Higuaín (45+1.), Callejón (76.), Albiol (80.), Mertens (83.), Ghoulam (105.)

Az első említésre méltó eset a 2. percben történt, amikor Higuaín és az egész Napoli kezezést látott Chiellininél, de a bíró nem ítélt büntetőt. Az eset után megítélt szögletből Hamsik fejelhetett kapura, azonban nem találta el a ketrecet. Az 5. percben rövidzárlat támadt a Napoli védelmében, Albiol és Koulibaly egyszerre akart elfejelni egy labdát, aminek az lett a vége, hogy Tévezt ugratták ki, aki ziccerben nem hibázott. A 16. percben szerencséje volt a Juventusnak, hogy megmaradt az előnye, Hamsik remek lövése a kapufán csattant, Buffon már verve volt. A világoskékek átvették a mérkőzés irányítását, de a Zebrák is dolgoztak ki helyzetet, Llorente fejelte le Pirlo ívelését Téveznek, aki kapsából lőtt, pont oda, ahol Rafael állt. 1 perccel később megint az argentin próbálkozott távolról, és megint védett Rafael. A 25. percben ismételten egy távoli lövést jegyezhettünk fel, Hamsik lőtt nem sokkal a kapu mellé. A meccs ezt követő szakaszában már inkább a Juventus akarata érvényesült, ennek eredményeképp Pirlo megeresztett egy távoli bombát, amit Rafael különösebb probléma nélkül hárított. A 35. percben Higuaín addig forgolódott, amíg végül lövőhelyzetbe került, de csúnyán fölé durrantott. A 38. percben remek összjátékot láthattunk a Juve játékosaitól a jobb szélen, az akció végén Lichtsteiner tüzelt, pechjére viszont a nápolyiak kapusa most is a helyén volt. A 42. percben Higuaín már végre kaput talált, Buffonnak bravúrt kellett bemutatnia, hogy megtartsa csapata előnyét.
Az 54. percben ordító ziccert hibázott a Napoli, Hamsik fantasztikus labdát adott Callejónnak, akinek már csak Buffon eszén kellett volna túljárnia, de 13 méterről a kapu mellé lőtt. Egy órányi játékot követően az égieknek köszönhette a Juventus, hogy a Napoli nem egalizált, Hamsik ismételten fantasztikus labdát adott, ezúttal Higuaínnak, aki átemelte Buffont, pechjére azonban a jobb oldali kapufa kibabrált vele. A kontrából majdnem rúgott egy gólt a Juve, Rafaelnek egy öngólveszélyes szituációban kellett észnél lennie. A 68. percben összejött a megérdemelt egyenlítés, De Guzman fantasztikusan száguldott el a bal oldalon, lesprintelt 3 embert, tökéletesen centerezett Higuaínnak, aki egy ekkora helyzetet nem szokott elhibázni, és most sem tette meg. A 73. percben Llorente készített elő Téveznek, az argentin zseni viszont eltörte a labdát, így nem okozott komoly gondot a lövés Rafaelnek. Negyedórával a vége előtt Llorente már nem előkészít, hanem kapura fejel, de nem találja el a célt. A 86. percben Vidal került lövőhelyzetbe, a chilei azonban ígéretes pozícióból csúnyán mellé lőtt. A 90. percben szép támadást vezetett a Juve, aminek a végén Tévez tüzelt, a kapu mellé.

A hosszabbításban a Juventus dolgozott ki először helyzetet, Pereyra 20 méterről leadott lövését fogta Rafael. A brazil hálóőrre 1 perccel később ismételten szükség volt, ezúttal Pogba fejesénél. Komoly ostrom alá vette a Napoli kapuját a bajnok, a 98. percben Llorente lövése kerülte el a kaput. Pogba újra próbálkozott a 100. percben, azonban lövése nem okozott gondot a Napoli kapusának. Egyre közelebb került a gólhoz a Juve, Vidal lövését vágta ki a gólvonal elől Koulibaly.
A hosszabbítás egyből egy Juve góllal kezdődött, Pogba megcsinálta a helyzetet Téveznek, aki Albiol lábai közt kilőtte a hosszú alsót. A 111. percben Higuaín járt közel az egyenlítéshez, Buffon azonban hatalmas bravúrt bemutatva megvédte csapatát a bekapott góltól. A 113. percben némi zavar támadt Buffon és Bonucci közt, aminek köszönhetően Callejón kis híján ki tudott lépni, de a kapus javítani tudta hibáját, és megakadályozta, hogy Callejón kapura törjön. A 118. percben Gargano beadását követően kialakult kavarodásban Higuaín találta meg leggyorsabban a labdát, és bekotorta azt a kapuba.

A tizenegyeseknél egyaránt Jorginho és Tévez is hibázott. A második körben már Ghoulam és Vidal is magabiztosabb volt, így továbbra is maradt a döntetlen. Utánuk Albiol majd Pogba is eredményes volt, továbbra is döntetlen. Ezt követően Inler, illetve Martchisio sem hibázott, következhetett az 5-ös sorozat utolsó köre. Döntés azonban továbbra sem született, mert Higuaín és Morata is meg tudta őrizni higgadtságát. Következett a “hirtelen halál”. Gargano, illetőleg Bonucci lába sem remegett meg a nyomás alatt, így a csapatok folytatták a tizenegyesrúgásokat. A 7. körben előbb Buffon, majd Rafael fogott tizenegyest, egészen elképesztő pillanatokat élhetett át a katari közönség! A dráma tovább folytatódott, Callejón és Pereyra sem tudta elviselni a rá nehezedő nyomást. A 9. körben aztán eldőlt, Koulibaly nagyon pontos volt ellentétben Padoinnal, akinek a büntetőjét Rafael megfogta, ezzel szuperkupa győztessé téve a Napolit.

Fantasztikus mérkőzésnek lehettünk szemtanúi, méltó lezárása volt ez az összecsapás az őszi szezonnak.

https://www.youtube.com/watch?v=JHSigrq_1e0

Tereh Balázs