Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cabaye volt a PSG nyerőembere – videóval

Marokkó fővárosában, a Qatar World Tour részeként a PSG az Inter ellen lépett pályára, melyen egy gól döntött a párizsiak javára.

A PSG szurkolók okkal örülhettek, hiszen a párizsi klub győzelemmel zárta az évet (forrás: psg.fr)

PSG – Internazionale 1-0 (0-0)
Helyszín: Stade de Marrakech
Vezette:
Jiyed Redouane
Gólszerzők: Cabaye (57′)

PSG:Douchez – Van der Wiel (Maxwell 72′), Camara (Kymmakon 61′), Aurier (Marquinhos 50′), Digne – Chantome (Kimpembe 89′), Verratti (Martin 85′), Matuidi, Cabaye (Lucas 61′), Rabiot – Ibrahimovic

Internazionale: Handanovic (Carrizo 48′) – D’Ambrosio (Donkor 49′) Ranocchia (Vidic 46′), Andreolli (Palazzi 75′), Juan Jesus (Dodo 46′) –  M’Vila (Jonathan 58′), Kuzmanovic (Krhin 46′) – Bonazzoli (Mbaye 58′), Kovacic (Obi 46′), Hernanes (Camara 49′) – Icardi (Puscas 46′)

A Qatar World Tour keretein belül a francia PSG az olasz Internazionale csapatával csapott össze semleges helyszínen, Marokkó fővárosában.
A barátságos mérkőzés első játékrészének javában a párizsiak tudták irányítani a játékot. Adódott is két nagy helyzetük Ibrahimovicéknak. Az első komolyabb lehetőség a svéd támadó nevéhez fűződik, amikor a 27. percben próbálta bevenni Handanovic kapuját, ám a milánóiak hálóőre bravúros védést mutatott be a közeli lövést követően. Ezt követően tíz perc elteltével ismételten közel járt a gólszerzéshez a francia együttes, amikor egy kipattanó után Matuidi eresztett meg egy lövést, de Handanovic ekkor is a helyén volt. Ezután már említésre méltó esemény nem történt az első játékrész hátralévő perceiben, így 0-0-ás döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőt is a francia együttes kezdte aktívabban, olyannyira, hogy az 54., valamint az 55. minutumban is nagy helyzetbe kerültek. Előbb Ibrahimovic lövését kellett újból védenie Handanovicnak, s ezt követően szöglettel jöhetett a PSG, de a felugró Cabaye nem tudott gólt fejelni. Azonban az 57. percben megszületett a mérkőzés, s egyben a párizsiak első találata is. Ekkor ismét Cabaye próbálkozott egy nagyszerű támadás végén, de ekkor már a francia játékos sikerrel járt, s lövése az olasz klub kapujában landolt (1-0). Továbbra is lendületben maradt Laurent Blanc gárdája, ők irányították a játékot – a mérkőzés csak a szabálytalanságok terén volt kiegyenlített. Az Inter játékosainak azonban a végjátékhoz közeledve sikerült feljebb lépniük, és a 83. percben az egy minutummal korábban csereként pályára lépő Palazzi került helyzetbe, ám az ő lövése után sem változott az eredmény. Így tehát a mérkőzést lényegében végig uraló Paris Saint-Germain csapat tudott győzedelmeskedni a francia-olasz klubrangadón.

Cabaye győzelmet érő találata

 

Nagy Dávid