Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A videókollázs: a szezon legemlékezetesebb pillanatai

A Serie A őszi szezonja rengeteg pazar meccset és egyéni megoldást hozott, most a legjobbakból válogattunk.

Kezdjünk mindjárt a második forduló történésével, a zárómeccsen a Parma nézett farkasszemet a Milannal. Egészen elképesztően jó mérkőzés kerekedett belőle, volt 9 gól, kiállítás, büntető, minden mi szem-szájnak ingere. A Milan 5. gólja kifejezetten szépre sikerült, Ménez pazar mozdulattal sarkalta át a labdát a kapus felett. A védelmi hibákból már talán sejteni lehetett, hogy a Parmánál lesznek gondok, de ezt a mélyrepülést szerintem senki sem gondolta volna. Ekkor mindenesetre talán a szezon legjobb meccsét vívták a Milannal.

https://www.youtube.com/watch?v=wa8W0QtnIkk

Ezt követően két igazi mészárlással folytatnánk, kezdjük az időrendben korábbival. Az idény korai szakaszában még úgy tűnhetett, hogy az Interrel komolyan kell számolni, mint a Roma és a Juventus kihívója, a Sassuolo pedig a kiesés ellen menekülhet. Ehhez képest mostanra csak 1 pont választja el egymástól a két csapatot, a Sassuolo 12., míg az Inter a 11. helyen tanyázik. Erre a mérkőzésre  azonban büszkék lehetnek a Nerazzurri hívei, hiszen nagyon meggyőző játékot bemutatva lemosták a pályáról a Sassuolo csapatát. Icardi mesterhármassal és Kovacic fantasztikus passzokkal vétette magát észre.

https://www.youtube.com/watch?v=D__WFG6NtDc

A Parma újra előkerül listánkon, viszont azt hiszem ezt a találkozót szívesen elfelejtenék. A Juventus kivégezte őket, Tévez fantasztikus szóló gólja pedig az egyik legszebb momentum a szezonban. Zseniálisan tör előre a félpályától, maga mögött hagyott 3 embert is, majd higgadtan a kapuba gurított. A kommentátor különösen élvezhetővé teszi az egész eseménysort. Pavel Nedved is elismerően tapsolt a nézőtéren.

https://www.youtube.com/watch?v=BT5Goa1DFhg

Listánkon a következő mérkőzés a szezon rangadója, ami sajnos leginkább a bíróról marad emlékezetes. A Juventus 3-2-re legyőzte a Romát hazai környezetben, viszont mind a 3 találatuk szabálytalan körülmények közt, vagy rossz bírói ítéletnek köszönhetően született. Rudi Garcia még azóta is forrong néha a sajtóban.

Mattia Destro elképzelhető, hogy az év gólját lőtte a Hellas Verona elleni mérkőzésen. Küszködött a Roma, végül ez a találat kellett ahhoz, hogy bebiztosítsák a győzelmüket. Destro mellel átveszi, egyet pattan, mad bezúdítja a kapuba a labdát 40 méterről, zseniális helyzetfelismerés és kivitelezés.

https://www.youtube.com/watch?v=SSEfyxDrWOs

A sort pedig egy kapusbaki zárja, amit Neto követett el a Cesena ellen. Stefan Savic teljesen ártalmatlanul fejelt haza egy indítást, Neto viszont teljesen elnézte, és a labda átpattant a lába fölött, be a kapuba. Végül nem számított sokat, mert a Fiorentina így is könnyed, 4-1-es győzelmet aratott.

Tereh Balázs