Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Lazán vette a Real, a katalán próbát – VIDEÓVAL

A Primera División 17. fordulójában a Real Madrid együttese a középmezőnyben tanyázó Espanyol együttesét fogadta. A barcelonai kiscsapat feladata az lett volna, hogy kisegítse a „Királyiak” megállításával városi riválisát, a Barcát, és a bajnok Atléticot.

www.marca.com

www.marca.com

Primera División – 17. forduló
Real Madrid – Espanyol
Az már az első percektől kezdve érzékelhető volt, hogy a Bérnabeuba most nem a Barca látogatott Barcelonából. Ennek ellenére az is benne volt a pakliban, hogy az Espanyol is meg tudja lovagolni majd a mostanság kissé fáradt játékot mutató Realt.
Nem mondhatjuk, hogy a papírforma csak végül érvényesült, ugyanis a hazaiak sztárjai már az első percektől kezdve gólra törően játszottak, ehhez pedig támadó, és attraktív produkcióval járultak hozzá.
Érezhető volt, hogy az Ancelotti-legénység már az első játékrészben el kívánja dönteni a meccset, ennek megfelelően félórányi játékot követően már 2-0 állt az eredményjelzőn, James Rodríguez szemfüles gólját, és Gareth Bale kapufás szabadrúgását követően.
A szünet után ott folytatta volna a Real, ahol abbahagyta, csakhogy keresztbe húzta számításaikat egyik saját játékosuk. Ez pedig nem volt más, mint a Marcelo sérülése miatt szóhoz jutó epizodista, Fábio Coentrao. A portugál bekk az 53. percben egy rácsúszást követően kapott, egy erősen véleményes piroslapot.
A kiállítást követően a „Blanco”-k visszavettek még inkább a tempóból, amely addig is inkább tűnt edzőmeccsnek, mint egy topbajnokság gálameccsének.
A találkozó slusszpoénja az volt, hogy a csereként beálló Nacho az emberhátrány ellenére is háromgólosra volt képes feltornászni a különbséget.
Győzelmével a Real Madrid először tudott nyerni a december 20-i klubvilágbajnoki döntő után, talán éppen a legjobbkor.
Végeredmény: 3-0 (2-0)
Gólszerzők: James (12. per), Bale (28.), Nacho (76.)
Kiállítva: Coentrao (53. perc)


Fabio Coentrao Red Card ~ Real Madrid vs… by rubin7190

Balogh József