Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Új francia csillag a futballtérképen

Érdemes lehet megjegyeznünk Sébastien Haller nevét, az Utrecht francia tehetsége ugyanis mesternégyest jegyzett a hétvégén a Dordrecht szurkolók nagy bánatára.

Kép Forrása: telegraaf.nl

Kép Forrása: telegraaf.nl

A mindössze 20 esztendős gall tehetség az Auxerre akadémiáján nevelkedett, a felnőtt csapatban pedig 17 esztendősen, tehát roppant fiatalon mutatkozott be. Egy évvel korábban ahogyan betöltötte a 16. életévét és a szabályok tükrében lehetőség nyílott rá a klub profi szerződést kínált neki. Ezen kontraktus a szezon végeztével lejár, a felek pedig nem hosszabbítottak, így a télen az Auxerre kölcsönadta őt a holland Utrechnek, mely élhet opciós jogával, így némi pénzt láthat saját nevelésű játékosa után a francia klub.

Haller végigjárta a francia utánpótlás válogatott ranglétráját, jelen pillanatban az u21-es keret tagja. Ami pedig a hollandiai kitérőt illeti, nos hatodik bajnoki mérkőzésén sikerült megszereznie első góljait, s olyannyira beindult, hogy mesternégyest jegyzett. Eleinte kevés játéklehetőséget kapott, ám meccsről meccsre egyre több idő jut neki. Úgy fest élni tud a bizalommal, ez persze még a jövő zenéje, meglátjuk, hogyan teljesít majd a bajnoki szezon végéig.

Egy biztos, mesternégyesével felhívta magára a figyelmet, ezáltal pedig kijelenthetjük, hogy felkerült a futballtérképre.

Őszi Ádám