Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntetlen született a Mainz Wolfsburg elleni csatájában

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának utolsó előtt meccsén a Mainz a Wolfsburgot fogadta. A 61. percig úgy tűnt, a hazaiak megnyerhetik a meccset, de Luis Gustavo pontot mentett a vendégeknek.

Luis Gustavo mentett pontot a Wolfsburgnak (forrás: kicker.de)

Mainz – VfL Wolfsburg 1-1 (1-0)
Helyszín: Coface Arena – 32.236 néző
Vezette: Wolfgang Stark
Gólszerzők: Bungert (7′), ill. Gustavo (61′)
Sárga lapok: Gustavo (66′), Arnold (83′)

Mainz: Karius – Park, Bell, Bungert, Brosinski – Baumgartlinger, Geis – De Blasis (Jara 82′), Malli, Koo – Okazaki
Vezetőedző: Martin Schmidt

VfL Wolfsburg: Benaglio – Jung (Perisic 46′), Naldo, Klose, Schäfer – Guilavogui (Vierinha 46′), Gustavo (Knoche 77′) – De Bruyne, Arnold, Schürrle – Bendtner
Vezetőedző: Dieter Hecking

A csütörtöki Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján is legyőzte a hazája bajnokságában a Mainz otthonába látogató Wolfsburg az olasz Inter csapatát, így magabiztosan jutott be a második számú európai kupasorozat legjobb 8 együttese közé.
Ám a Bundesliga meccse nem indult ilyen jól a második helyezett klubnak, hiszen a 7. percben Geis szögletének beívelése után Bungert fejjel vette be Benaglio kapuját (1-0). Bell két perccel később szintén fejjel duplázhatta volna meg a hazaiak előnyét egy szabadrúgást követően, de a labda ekkor a kapu mellé ment. Továbbra sem állt le a Mainz, a 29. percben pedig ismét igen közel járt az előny növeléséhez az otthon szereplő gárda. Ekkor Geis végzett el egy szabadrúgást, mely után a labda a felső lécen csattant. A 33. minutumig kellett várni az első veszélyesebb Wolfsburg lehetőségre, ám De Bruyne szabadrúgását hárította Karius. A félidő hajrájához közeledve (40′) megszületett a második hazai gól is Okazaki révén, de a japán támadó gólját les miatt érvénytelenítették. Ez volt az utolsó fontos momentum a szünet előtt, melyre 1-0-s Mainz előny tudatában vonulhattak a csapatok.

A vérfrissítés ellenére a Farkasok részéről Luis Gustavo villant meg a második félidőben. A brazil labdarúgó a 60. percben kapufát lőtt, majd a következő minutumban már gólt szerzett. A dél-amerikai játékos Naldo passza után a büntetőterületen belülről volt eredményes, és a találata előtt is megpattant a labda a kapufán (1-1). A 70. minutumban Bungert fejelt volna gólt, de az egyik védő útját állta annak, hogy ismét előnybe kerüljön a hazai együttes. Két perccel később már a VfL kerülhetett volna előnybe, de De Bruyne büntetőterületen belülről leadott lövését Karius kivédte. Több nagy helyzetet nem hozott a mérkőzés, így a Mainz megelőzve a Köln csapatát a 11., míg a Wolfsburg maradt a 2. helyen.

Nagy Dávid