Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mata duplája, és Gerrard szégyenteljes rekordja döntött Liverpoolban!

Egy fantasztikus második félidőnek lehettek tanúi a nézők a helyszínen és a televízió előtt egyaránt. A két régi rivális párharcából nem hiányzott semmi, ami egy jó kis vasárnap délutáni rangadóhoz kell.

Kép forrása: liverpoolfc.com  Steven Gerrard szégyenteljesen búcsúzott a rangadótól...

Kép forrása: liverpoolfc.com
Steven Gerrard szégyenteljesen búcsúzott a rangadótól…


Liverpool-Manchester United 1-2 (0-1)

Liverpool, Anfield Road. Vezette: Martin Atkinson.
Liverpool: Mignolet – Can, Skrtel, Sakho – Sterling, Henderson, Allen, Moreno (Balotelli 66.) – Lallana (Gerrard 46.), Coutinho, Sturridge.
Man Utd.: De Gea – Valencia, Smalling, Jones, Blind – Carrick – Mata, Herrera (Falcao 83.), Fellaini, Young (Di María 55.) – Rooney.
Gólszerzők: Sturridge (69.) ill. Mata (14., 59.)
Sárga lap: Allen (19.), Balotelli (67.) ill. Herrera (47.), Jones (56.)
Kiállítva: Gerrard (46.)

Nagyon fogadkoztak a hazaiak, hogy nem becsülik le ellenfelüket, és igyekeznek hazai pályán meghálálni szurkolóik bizalmát. Ennek ellenére a Manchester United nem bizonyult könnyű falatnak, ugyanis Louis van Gaal csapata azonnal átvette a mérkőzés irányítását, és a kezdeti ismerkedő fázis után nagyon gyorsan meg is szerezték a vezetést. Juan Mata futott el jobb oldalon, és a tizenhatosra belépve Mignolet mellett a kapuba helyezett. Bár a kapus még beleért lábbal, hárítani nem tudta a lövést. Mindezek után a Liverpool nem tudott felpörögni, nem találtak fogást a MU csapatán, és Sturridge hiába volt igazán elemében, kevés támogatást kapott. A 35. percben mégis sikerülhetett volna az egyenlítés, ám Sturridge fantasztikus centerezését Adam Lallana a kapu mellé passzolta. De Gea már verve volt, de a pontosság hiányzott a befejezésből. Vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetben beállt a Liverpool legendája, Stvene Gerrard, és felcsillant némi remény, hogy a “Kapitány” vezetésével borsot törjenek a manchesteriek orra alá. Ez a kép mindössze 40 másodpercig élt: Ander Herrera becsúszó lábára Gerrard szándékosan rátaposott, és a játékvezető nem volt rest, azonnal kiállította az egykori válogatott középpályást. Hiába az utolsó derbi, hiába legenda, és hiába csak 40 másodperc: Steven Gerrard ezzel a mozdulattal búcsúzott a Manchester United elleni mérkőzésektől. A kedvenc fegyelmezetlensége úgy tűnt megpecsételheti csapata sorsát erre a délutánra. De az igazi sokk csak az 59. percben érte a liverpooli drukkereket: Juan Mata megszerezte csodaszép második gólját, Angel Di Máría beadásából. Ekkor történt valami: a Liverpool átvette az irányítást, és tíz emberrel is meg tudták valósítani az edzői elképzeléseket. Nem is kellett sokat várni, a 69. percben Daniel Sturridge egy váratlan lövéssel megszerezte csapata szépítő gólját. Balotelli beállásával felgyorsultak a támadások hazai oldalon, míg a vendégek kontrázni próbáltak, és ha Di María pontosabban passzol, Rooney bebiztosíthatta volna a vendéggyőzelmet. Akkor nem sikerült, és később sem: a 93. percben Emre Can szabálytalankodott a saját tizenhatosán belül, és a megítélt büntetőt Wayne Rooney végezhette el: erős lövése a kapu jobb oldalába tartott, ám a csatárnak nem sikerült kifognia Mignolet kapuson, és a liverpooli hálóőr bravúrral védett. De a mérkőzést így is a Manchester United nyerte 2-1-re, és a decemberi 3-0 után elmondhatják, hogy oda-vissza elverték riválisukat, és őrzik a negyedik pozíciót a tabellán, míg a Pool hátránya immár öt pont Van Gaal csapata mögött.

http://www.dailymotion.com/video/x2k9kun_all-goals-highlights-liverpool-1-2-manchester-united-22-03-2015-hd_sport
Demmel László