Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Mainz két vállra fektette a Schalkét

A német élvonal 30. fordulójának nyitómeccsén a Mainz Bellnek köszönhetően otthon tartotta a három pontot a Schalke ellen. Sikerével már a gelsenkircheniek közelébe került a hazai együttes.

Bell első gólját szerzi a meccsen – ez volt a Mainz 400. élvonalbeli találata! (forrás: kicker.de)

Mainz – Schalke 2-0 (2-0)
Helyszín: Coface-Arena – 34.000 néző
Vezette: Robert Hartmann
Gólszerzők: Bell (28′, 31′)

A rossz szériában lévő Schalke a Mainz otthonában lépett volna a győzelmi útra, a hazaiak pedig a múlt hétvégi győzelmük után nyertek volna.
Már a negyedik minutumban előnyt szerezhetett volna a vendég együttes, de Huntelaar nem tudta kihasználni a lehetőséget, lövését begyűjtötte Karius. A következő percben már Matip lett volna fejjel eredményes, de a hálóőr ismét a helyén volt. A Schalke pörgős kezdését követően folytatták támadásaikat a kékek. A 8. minutumban Farfán jutott át a védelmen, viszont a javát megoldva a lövését elszúrta, hiszen a labda mellé ment. A 13. percben egy sérülés miatt kell megemlíteni Di Matteo csapatát, ugyanis Höger helyét Aogo vette át ekkor. A 18. percben a legutóbb a Wolfsburg ellen vezetést szerző Sané lövését blokkolta a hazai védelem. Innentől kezdve viszont nem akárhogyan mutatta meg a Mainz, hogy a csapat tagjai az este ellenére még nem alszanak. A 28. minutumban a szöglet után Bungert lőtte rá a labdát, de belelépett a labdába egy védő. A kipattanóra Bell csapott le, aki már nem hibázott, és megszerezte a vezetést csapatának, egyben a Mainz 400.(!) német élvonalbeli találatát (1-0). Ha már beindult a hazai együttes, akkor ezután sem fogták már vissza magukat. Három perccel az első gólt követően Bell újra betalált! A német játékos ezúttal fejjel volt eredményes, a földbegyökerező lábú védők között (2-0). A 34. percben Geis szabadrúgása ment kapura, de Fährmann kivédte a kísérletet, így nem jött össze az újabb hazai gól. Két perccel ezután Huntelaar szépített volna, de a holland lövésébe egy védő belelépve szögletre mentett. Ennyi fért lényegi történések terén az első félidőbe, amely után magabiztos gól előnnyel mehetett pihenni a hazai együttes.

Az 53. percig nem alakult ki igazán nagy helyzet a fordulást követően, de ekkor Farfán találhatott volna be, viszont lövése után a labda célt tévesztett. Ezt követően a 71. minutum lett eseménydús. A két helyzetesre sikeredett játékpercben először a védőkön túljutó Samperio lőtte volna be a Mainz harmadik gólját, de Fährmann résen volt, majd a kipattanót Okazaki küldte a felső lécre! Folytatta a kapufázást a Mainz, ugyanis a 78. percben a szabadrúgás beívelése után Geis lövése találta el a vasat. Beállt a sorba a Schalke is, hiszen Goretzka közeli kísérlete a 81. percben csattant a felső lécen! De még ezzel sem volt vége! A hajrában (88′) Draxler távoli lökete után talált felső lécet a labda. Zárásként Huntelaar fejese ment mellé a 90. minutumban. Így folytatódik nyeretlenségi szériája a Schalkénak, míg a Mainz sikere megadta az alapot ahhoz, hogy akár európai kupaszereplést érő helyet szerezzen meg a csapat. A három pontot otthon tartó klub feljött a Gelsenkircheniek közelébe, és jelenleg 8. helyen áll, míg a kékek az ötödikek, de előzheti őket még ebben a körben az Augsburg.

Nagy Dávid