Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U17-es Eb: Oroszország legyőzte a címvédőt!

A címvédő Anglia válogatottja Oroszországgal mérkőzött meg a korosztályos kontinensviadal elődöntőbe jutásáért. A csoportkörben mindkét válogatott helyzete az utolsó körben dőlt el végérvényesen, de az oroszok sokkal kiélezettebb szituációban volt, ugyanis a franciák győzelme is kellett ahhoz az övék mellett, hogy a negyeddöntőbe jussanak. De nem volt megállás a negyeddöntő – az oroszok a címvédőt is legyőzték a kihagyott tizenegyesek meccsén!

2248276_w1

Tataev fejese elődöntőt ért Oroszországnak! (forrás: uefa.com)

Anglia – Oroszország 0-1 (0-1)
Helyszín: Lazur, Burgas
Vezette: Alan Mario Sant (MLT)
Gólszerzők: Tataev (29′)
Kiállítva: Edun (80+1′)

A harmadik negyeddöntő első nagy helyzete Denisov előtt adódott! A csoportkörben két gólt szerző orosz játékos a 9. minutumban lőtt kapura, de Woolston kapus a helyén volt. A 11. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania a kelet-európai ország korosztályos válogatottjánál, így Pletnev helyét Scherbakov vette át. A félidő feléhez közeledve (18′) Edwards eresztett meg egy löketet szabadrúgásból, de lövésének végállomása az orosz blokk lett. Majd a 25. percben Makhatadze szabálytalankodott Mavididivel szemben, így az angolok tizenegyest kaptak! A labda mögé Holland állt a 26. minutumban, de büntetőjét kivédte Maksimenko kapus! Ezzel nagy esélyt szalasztott el a címvédő a vezetés megszerzésére. Hatványozottan igazzá vált ez nem sokkal ezután, hiszen a 29. percben Tataev fejesgóljával az oroszok kerültek előnybe (0-1). Innentől kezdve a félidő hátralévő tíz percében nem alakult ki nagyobb helyzet sem, így a címvédő hátránnyal vonulhatott az öltözőbe.

A második félidőt óriási angol dominancia jellemezte, míg az oroszok játéka és kísérletei háttérbe szorultak. A címvédő 13 lövéséből ugyan csak kettő ment kapura, az oroszok hálóőre pedig mindkétszer a helyén volt. Ám a mérkőzés hajrájához közelegve, a 74. percben az oroszok bebiztosíthatták volna elődöntőbe jutásukat, ugyanis tizenegyeshez jutottak Edun szabálytalanságát követően. A vétkes sárga lapot is kapott, de válogatottja szerencséjére gólt nem! A labda mögé Tsygankov állt, de Anglia hálóőre kivédte az orosz játékos büntetőjét! Ezzel életben maradtak még az angolok reményei, amik a továbbjutást illették. A ráadás első percében Edun a második sárga lapját is megkapta, így megfogyatkozott Anglia korosztályos válogatottja, bár ez már nem befolyásolt semmit, és a több kísérlet és a sok hosszabbítás ellenére a címvédő búcsúzni kényszerült a tornától!

Még ma hátra van egy negyeddöntő, ami egyben az utolsó is a tornán, és természetesen erről is beszámolunk, a 18:00-kor kezdődő Franciaország – Olaszország találkozóról!

Később játsszák:

18:00 Franciaország – Olaszország (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:

1. Passlack (Németország), Azzaoui (Belgium) – 3 gól
2. Van Vaerenbergh (Belgium), Edouard, Ikone (Franciaország), Pavlidis (Görögország), Yordanov (Bulgária), Denisov, Pletnev (Oroszország), Edwards (Anglia),  – 2 gól

Nagy Dávid