Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Csak egy nyitott kérdés maradt – előzetes

A Serie A-ban már megvan a bajnok a kiesők, és, hogy kik indulhatnak Európában. Azonban az még nem dőlt el, hogy a Lazio-Napoli kettős közül melyik vehet részt a BL-selejtezőben, és melyik indul az EL-ben. Szerencsére külső tényezőktől nem fog függeni a dolog, hiszen egymással néznek farkasszemet az utolsó fordulóban. 

SA 2014 2015 K+ëSZ

Szombaton a BL-döntőre készülő Juventus a Hellas Verona vendége lesz. A Hellas nem érheti el a felső házat, a legrosszabb esetben pedig 15. lesz, tehát nem nagyon van tétje a meccsnek számukra, leszámítva azt, hogy Toni gólkirály lehet. A Juventus már bajnok, valószínűleg Allegri pihentetni fogja legjobbjait, és olyan játékosoknak ad lehetőséget, akik kevésszer szerepeltek a szezonban.

Este az Atalanta próbálja majd szépen búcsúztatni szurkolóit a nem éppen fényes szezonjuk után. A bergamói együttes menthetetlenül 17., csak azért nem estek ki, mert a Cagliarinál eléggé elhibázott volt a menedzselés. A Milan tragikus szezonja a végéhez érkezett, a legfontosabb kérdés a Rossoneri háza táján, hogy Ancelotti jön-e vagy nem. Az viszont szinte biztos, hogy Filippo Inzaghi utolsó meccsére készül mint a Milan edzője.

Vasárnap 6-tól a Cagliari – Udinese találkozón két csalódott csapatot figyelhetünk, akik többet vártak a szezonjuktól. A Cagliari lényegében Zeman “munkájának” köszönhetően kizúgott siralmas teljesítménnyel, míg a túloldalon az egyetlen pozitívum csak Di Natale maradása lehet.

20:45-től rendezik a maradék 7 meccset, ahol a Roma hullámvasútszerű szezonját a Palermo ellen zárja. A rómaiak a remek ősz után nagyon sokat botladoztak tavasszal, így reális esélyük nem maradt a Scudettóra, sőt végül a második hely is veszélybe került. Ezt azonban a múlt heti derbigyőzelemmel végül bebiztosították, így most már csak a szurkolókért játszhatnak. Az újoncban is több volt, a kezdeti lendület a tavasz második felére megtört, és visszacsúsztak a középmezőnybe. Dybala távozása gyakorlatilag biztos, így a fiatal olasz, Belotti lehetőséget kaphat.
Az Inter az újonc Empoli ellen zárja nem túl fényes szezonját a San Siróban, de valószínűleg a Fiorentina is többen reménykedett, mint hogy minden komoly siker kapujában elbuknak (kupa, EL elődöntő, 5 pontra a dobogótól). A firenzeiek a Chievo ellen zárják az évet. A két genovai sokakat meglepve (például engem is) nagyon szépen teljesített egész évben, és valamelyikük biztosan indul Európában. Azért kérdéses a dolog, mert a Genoa nem kapott UEFA licencet, így előfordulhat, hogy az utánuk következő Sampdoria mérettetheti meg magát az európai porondon. A Samp az óriási anyagi gondokkal küzdő Parmát fogadja, a Genoa pedig a Sassuolohoz látogat. A Torino produkált egy szép tavaszt, és a Juventust is megverték a derbin, valamint az EL-ben is elmentek a legjobb 16-ig. A felsőház már megvan, nem panaszkodhatnak, utolsó ellenfelük a retour jegyet váltó Cesena lesz.

A legkomolyabb kérdés Nápolyban fog eldőlni, ahol a hazaiak mindent megtesznek majd, hogy letaszítsák a Laziót a dobogóról, és ezzel a BL-t érő helyről. Ez csak győzelem esetén sikerülhet, a döntetlen is a rómaiaknak kedvez. Rafa Benítez távozása előtt még elérhetne ezzel egy szép eredményt, a nagy meccsekre pedig mindig össze szokta rántani csapatát. A Lazio viszont egész éves (főleg tavaszi) teljesítményével talán jobban rászolgált a BL-re egy semleges szurkoló szemében, mint a Napoli. Egy biztos, ha valaki izgalomra vágyik, akkor ezt a meccset érdemes választani.

A forduló menetrendje:

Szombat:
18:00 Hellas Verona – Juventus (Digi Sport 2)
20:45 Atalanta – Milan (Sport Klub)

Vasárnap:
18:00 Cagliari – Udinese
20:45 Inter – Empoli (Sport Klub 23:00-tól felvételről)
20:45 Roma – Palermo (Sport Klub)
20:45 Fiorentina – Chievo
20:45 Sampdoria – Parma
20:45 Sassuolo – Genoa
20:45 Torino – Cesena
20:45 Napoli – Lazio (Digi Sport 1)

Tereh Balázs