Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mexikó: Ronaldinhoék elbukták a bajnoki döntőt

Mexikóban is lezárult a bajnoki szezon! Az Apertura küzdelmeit követően a bajnokság második bajnoka is megszületett – a Santos Laguna lett a Clausura győztese! A döntő visszavágóján simán kikapott a bajnok, de még ez is belefért, így végül 5. címét zsebelte be a Laguna!

CGZcU6oW8AAN0ze.jpg large

A döntő visszavágóján simán kikapott a Santos Laguna, mégis bajnok lett! (forrás: twitter.com/FIFAcom)

MEXIKÓ – CLAUSURA, DÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ

Queretaro – Santos Laguna 3-0 (3-0) | A Clausura bajnoka: Santos Laguna 5-3-as összesítéssel
Gólszerők: Osuna (10′ – büntetőből),
Corona (21′), Sepulveda (38′)

A Santos Laguna a Clausura 2015-ös fináléjában a Queretaro együttesével találkozott. A finálé első találkozóját csütörtökön magabiztosan, sőt, kiütéssel 5-0-ra nyert meg a Santos hazai környezetben, mára virradó hajnalban pedig Ronaldinhóék játszhattak otthon a visszavágón.

A Queretaro nem adta fel a küzdelmet, és törekedett a győzelemre. A 10. percben tizenegyest végezhetett el a hazai csapat, melyet Osuna értékesített (1-0).  Nem is volt igazán megállás, ment előre a hazai csapat, és a 21. percben ismét góllá érett a hajtás! Ekkor Corona volt eredményes (2-0). Még a félidő vége előtt Sepulveda is betalált – ő a 38. minutumban volt eredményes (3-0). Úgy tűnt tehát, hogy utolérheti az odavágón nyújtott diadal ellenére a Santost a Queretaro csapata. A mérkőzés 65. percében lépett pályára Ronaldinho, de már a legenda sem tudott gólok terén hozzátenni együttese teljesítményéhez, így a jó első félidőt követően nem jött össze a teljes felzárkózás, így a Santos Laguna csapata ünnepelhette a bajnoki címet! Története ötödik elsőségét ünnepelhette a Santos a Queretaro ellen!

Mexikóban finoman szólva is furcsán bonyolítják le a bajnokságot, hiszen egy szezonban két bajnokot is avatnak. Július valamint december között rendezik meg az Aperturát, melynek Play-Offjában a 18 csapat közül 8 vehet részt, és oda-visszavágós párharcok után dől el a továbbjutók, majd a végső győztes sorsa is.

Ezt követi a most befejeződött Clausura, melyben szintén ugyanez a 18 együttes vág neki a bajnokságnak, s az Aperturáéval megegyező Play-Off után jut két csapat a 8 rájátszásos közül a döntőbe.

Érdekesség, hogy az Aperturában egyik mostani döntős sem jutott be a Play-Offba, ráadásul a Clausura rájátszásába is nehézkesen verekedte be magát a Ronaldinhót is soraiban tudó Queretaro, hiszen az együttes sokáig kieső helyen is állt.

Nagy Dávid